Ένα υπέροχο επιδόρπιο της πολίτικης
κουζίνας με ιδιαίτερα αρώματα που θα σας συναρπάσει !
Υλικά
:
1 μέτρια κίτρινη κολοκύθα
ζάχαρη, ( 2-3 κουταλιές μέλι ) Η αναλογία κολοκύθα / ζάχαρη είναι 2:1 ή 300 gr στο 1 κιλό κολοκύθας.
λίγο χυμό λεμονιού
1/2
κ.γ. κανέλα σε σκόνη-ξυλάκι κανέλας
1/4
κ.γ. φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
1
πρέζα φρεσκοτριμμένο γαρίφαλο
1/2
κ.γ. κόκκοι κόλιανδρου
4-5
μοσχοκάρφια
Καρύδια
ταχίνι με μέλι ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης ή καϊμάκι
Πλένουμε την κολοκύθα, αφαιρούμε την φλούδα και τα σπόρια της, κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια (μήκους περίπου 6 εκ.).
Τοποθετούμε τα κομμάτια της κολοκύθας μέσα σε ένα πυρέξ ή ταψάκι, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και καλύπτουμε με την ζάχαρη. Αφήνουμε να σταθεί για 3-4 ώρες, ή ακόμη καλύτερα για όλη την νύχτα, στο ψυγείο.( μπορούμε να προσθέσουμε και 2-3 κουταλιές μέλι ή καστανή ζάχαρη για να μελώσει καλύτερα το σιρόπι ).
Βάζουμε το ταψάκι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C και ψήνουμε στις αντιστάσεις, μέχρι να μελώσει το σιρόπι και να γίνει διάφανη για 40 -50 λεπτά περίπου.. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει. Γαρνίρουμε με χοντροαλεσμένα καρύδια ή ινδοκάρυδο ή ταχίνι με μέλι, καϊμάκι ή ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης.
Αλίντα
Κανάκη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου