Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021

Αφράτες τηγανόπιτες


 

Λαχταριστές τηγανόπιτες, εύκολες, γρήγορες στην παρασκευή και πάνω από όλα πεντανόστιμες  !

Υλικά:

2 ποτήρια γάλα

2 ποτήρια νερό

1 ποτήρι του τσαγιού λάδι

2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι

½  πακέτο νωπή μαγιά

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

9-10  ποτήρια αλεύρι.


Εκτέλεση :

Διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό νερό προσθέτουμε την ζάχαρη και λίγο από το αλεύρι. Αφήνουμε να φουσκώσει. Προσθέτουμε, το γάλα, το αλεύρι με το αλάτι, το λάδι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει σκεπασμένη με μια πετσέτα σε ζεστό μέρος.Αφού φουσκώσει πλάθουμε την ζύμη σε μπαλάκια και ανοίγουμε σε μικρά κυκλικά φύλλα. Τηγανίζουμε σε πλατύ τηγάνι με καυτό φυτικό λάδι 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν. Τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Συνήθως συνοδεύονται με επικάλυψη ή γέμιση από μαρμελάδα, μέλι, σιρόπι σφενδάμου, φρούτα, ζάχαρη άχνη, σοκολάτα. Επίσης σερβίρονται και με αλμυρή επικάλυψη, αλατισμένο βούτυρο (για να λιώσει και να απλωθεί επάνω στην καυτή τηγανίτα), αβγά, μπέικον, τυρί ή κιμά.

Αλίντα Κανάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου