Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2021

Χοιρινό μπούτι στο φούρνο με κονιάκ και καραμελωμένα μήλα !


Ένα πιάτο χειμωνιάτικο, εύκολο μυρωδάτο, γιορτινό και πολύ γευστικό που θα λατρέψετε όλοι 

Θα χρειαστείτε:

1 κιλό χοιρινό μπούτι ζαμπόν

 3 μήλα

 3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κουτάλι σούπας χυμό λεμονιού

1 κουταλάκι γλυκού  πάπρικα

1 κουταλάκι γλυκού κόλιανδρο σε κόκκους  

 φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανθό αλατιού

2-3 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο

2 φύλα δάφνη.

1-2 κλωνάρια φρεσκοτριμμένο θυμάρι

½ ποτήρι κρασιού καλό κονιάκ

 

Προετοιμασία:

Αλέθουμε το 1 μήλο με μπλέντερ ή τρίβουμε ρεντέ, προσθέτουμε το  δεντρολίβανο, την δάφνη, το θυμάρι, τα μπαχαρικά το κονιάκ και ελαιόλαδο, ανακατεύουμε την μαρινάδα, τρίβουμε το χοιρινό με ανθό αλατιού και τη μαρινάδα. Αφήνουμε το κρέας στο ψυγείο για 4 ώρες, το βάζουμε σε ταψί ή φόρμα, το καλύπτουμε με φέτες μήλου και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στο φούρνο στους 190 βαθμούς για μια ώρα σκεπασμένο και 25 λεπτά χωρίς αλουμινόχαρτο. Μπορούμε να προσθέσουμε στο ταψί για γαρνιτούρα 1 κρεμμύδι κομμένο σε χοντρές φέτες, χοντροκομμένα μήλα 1/2 ποτήρι ζωμό λαχανικών ή βοδινό αλάτι μυρωδικά φρέσκο δενδρολίβανο, θυμάρι, δάφνη και το υπόλοιπο της μαρινάδας. Είναι ένα υπέροχο πιάτο σκέτη απόλαυση που θα λατρέψετε.

Αλίντα Κανάκη

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου