Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022

Σελινάτο λαδερό με πορτοκάλι και ξερά βερίκοκα ΙΙ Από την Αλίντα Κανάκη !

Πολύ εύκολη και γευστική συνταγή με γλυκόξινη και έξτρα αρωματική γεύση !

Υλικά

1 φλιτζάνι ξερά βερίκοκα ψιλοκομμένα

2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 ρίζα σέλινο κομμένη σε κύβους

2 καρότα κομμένα σε ροδέλες

5-6 πατάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους

4 κλωνάρια σέλινο

4 κλωνάρια άνηθο

1 κ.γ αλεύρι

1 κ.γ. ζάχαρη (προαιρετικά για έξτρα γλυκόξινη γεύση)

½  πορτοκάλι κομμένο σε ροδέλες

χυμό από 1 πορτοκάλι

χυμό από ½  λεμόνι

½ ποτήρι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

½ κ.γ. κουρκουμά

αλάτι

φρεσκοκομμένο πιπέρι

μείγμα λαχανικών βεγκέτα ή 1 κύβο λαχανικών 

Εκτέλεση :

Μουλιάζουμε τα αποξηραμένα βερίκοκα σε ζεστό νερό για 10 λεπτά και τα στραγγίζουμε. Σε μια μεγάλη πλατιά κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε την ρίζα σέλινο, το αλεύρι, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, το χυμό πορτοκαλιού τις πατάτες, τα καρότα, τις φέτες πορτοκάλι, τον κουρκουμά, την βεγκέτα και το αλάτι. Προσθέτουμε τα βερίκοκα, 1 ποτήρι νερό και ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το σέλινο και τα λαχανικά, προς το τέλος προσθέτουμε τα κλωνάρια σέλινο και τον άνηθο. Αποσύρουμε από την εστία και μεταφέρουμε σε πιατέλα .Περιχύνουμε με έξτρα λεμόνι πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο άνηθο ή μαϊντανό και σερβίρουμε με φρέσκο ψωμί και τυρί φέτα.

Αλίντα Κανάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου