Σάββατο 16 Απριλίου 2022

Κουλουράκια Πασχαλινά ΙΙ Συνταγή της Αλίντα Κανάκη


 Τα πιο εύκολα τραγανά αφράτα και νόστιμα κουλουράκια που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι !


Υλικά :

1630 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

230 γρ. ζάχαρη

250 ml. γάλα

4 αυγά

3 κ.σ. κονιάκ

80 ml. χυμό πορτοκάλι

ξύσμα λεμονιού από δύο λεμόνια

ξύσμα πορτοκαλιού από 3 πορτοκάλια

1 κ.γ. μαχλέπι (προαιρετικά )

½ κουταλάκι του γλυκού μαστίχα κοπανισμένη (προαιρετικά)

4 κάψουλες βανίλια

κ.γ. σόδα

1 κ.γ. baking powder

½ κ.γ. αλάτι

250 gr. Βούτυρο γάλακτος αγελαδινό


Για την Επάλειψη

2 κρόκους αυγών αραιωμένους σε 2 κ.σ. νερό

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη  πολύ καλά, να αφρατέψει και να ασπρίσει. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα, σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα, τον χυμό, τα ξύσματα, το κονιάκ, τις βανίλιες, το μαχλέπι, το αλάτι, την σόδα και το μπέικιν. Ενσωματώνουμε το μείγμα με το γάλα. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι κοσκινισμένο και ζυμώνουμε απαλά με το χέρι, μέχρι να πετύχουμε μια μαλακή ζύμη, η οποία θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ. Αφήνουμε την ζύμη σκεπασμένη, να ξεκουραστεί 30′ λεπτά. Πλάθουμε τα κουλουράκια σε διάφορα σχήματα. Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε ταψί όπου έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί, με πινέλο αλείφουμε με τους κρόκους αραιωμένους με το νερό, πασπαλίζουμε με σουσάμι  και ψήνουμε στους 170 βαθμούς °C  για περίπου τριάντα λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν και απολαμβάνουμε.

Αλίντα Κανάκη

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου