Το σαφρίδι είναι ένα ψάρι που το βρίσκουμε στη ψαραγορά
σχεδόν όλο τον χρόνο, είναι μια πλούσια πηγή βιταμινών Β1, Β2, Β6,
Β9, Α, C, E, PP. Περιέχει επίσης ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, το οποίο είναι το θεμέλιο
μιας υγιούς καρδιάς. Το σαφρίδιο περιέχει μέχρι 20% πρωτεΐνη, κατά μέσο όρο 2
έως 5% λιπαρά, καθώς και ασβέστιο, μαγνήσιο, νάτριο, κάλιο, φώσφορο, χλώριο,
θείο, σίδηρο, ψευδάργυρο, ιώδιο, χαλκό, μαγγάνιο, χρώμιο, φθόριο, μολυβδαίνιο ,
κοβάλτιο, νικέλιο. Τα νοστιμότερα σαφρίδια είναι τον Απρίλη και τον Σεπτέμβρη.
Υλικά
:
1 κιλό σαφρίδια,
3-4 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο,
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι,
Αρκετό φυτικό λάδι (για το τηγάνισμα)
αλάτι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα σαφρίδια, πλένουμε στραγγίζουμε και
πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε τα αλεύρια σε ένα πιάτο και βουτάμε
ένα - ένα τα ψάρια σε αυτό το μείγμα. Ρίχνουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και απλώνουμε τα ψάρια
το ένα δίπλα στο άλλο σε πλατύ τηγάνι κυκλικά από το κέντρο προς της άκρες. Όταν
τηγανιστούν από την μία πλευρά τα αναποδογυρίζουμε με ένα καπάκι και τα
τηγανίζουμε ξανά προσθέτοντας λίγο λάδι. Σερβίρουμε με ρόκα στο πλάι ή μαϊντανό,
πράσινη σαλάτα της αρεσκείας μας ή χόρτα και φέτες λεμονιού .
Καλή
όρεξη !
Αλίντα Κανάκη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου