Το γλυκό σταφύλι δεν λείπει ποτέ από το σπίτι της μαμάς και τώρα θα κάνεις την έκπληξη φτιάχνοντας το ωραιότερο.
Συστατικά
1 κιλό σταφίδα
1/2 κιλό ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό
1 κλωναράκι αρμπαρόριζα
Το χυμό από 1/2 λεμόνι
200 γρ. αμύγδαλο ξεφλουδισμένο και καβουρδισμένο.
Τρόπος
Μαγειρέματος
Πλένεις πολύ καλά το σταφύλι και το βάζεις στο τρυπητό να
στραγγίξει
Το βάζεις στην κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά και χωρίς
νερό για 5 περίπου λεπτά μέχρι να πιει τα δικά του υγρά
Προσθέτεις τη ζάχαρη και το νερό και το αφήνεις να βράσει
για 40-45 περίπου λεπτά αφαιρώντας τον αφρό που συγκεντρώνεται
Μόλις δέσει το σιρόπι ρίχνει το λεμόνι, τα αμύγδαλα και
την αρμπαρόριζα και το αφήνεις 2 λεπτά ακόμη
Το αφαιρείς από τη φωτιά και το μοιράζεις σε γυάλινα
βαζάκια που κλείνουν αεροστεγώς.
Τα κρατάς σε δροσερό μέρος ενώ αν ανοίξεις το βάζο το
βάζεις στο ψυγείο.
πηγή: www.tlife.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου