Συστατικά
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ. νερό χλιαρό
1 κ.γ. ζάχαρη
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κ.σ. ξίδι
1 λίτρο ηλιέλαιο
5-6 κ.σ. μέλι
κανέλα τριμμένη.
Τρόπος
Μαγειρέματος
Σε μια μικρή λεκάνη ρίχνεις το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη
μαγιά και προσθέτεις σιγά-σιγά το νερό
Ανακατεύεις συνεχώς με το σύρμα, προσθέτεις το ξίδι και
συνεχίζεις το χτύπημα
Σκεπάζεις με μια πετσέτα τη λεκάνη και αφήνεις τη ζύμη να
φουσκώσει 15 περίπου λεπτά
Ρίχνεις σε μια κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι το κατσαρόλα
το ηλιέλαιο και περιμένεις να κάψει
Παίρνεις ζύμη με ένα βρεγμένο κουτάλι και τη ρίχνεις στο
λάδι
Ανακατεύεις με την τρυπητή κουτάλα έτσι ώστε να πάρουν
χρυσό χρώμα
Αφαιρείς έναν έναν και τους τοποθετείς σε ένα πιάτο
Προσθέτεις κανέλα και μέλι και τους σερβίρεις ζεστούς.
Πηγή : tlife.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου