Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Δείτε τι πρέπει να φάτε αν θέλετε να χάσετε γρήγορα βάρος!



Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Chang Gung της Ταϊβάν δοκίμασαν  σε ποντίκια, που ακολουθούσαν διατροφή υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και διαπίστωσαν ότι το μανιτάρι ganoderma lucidum  μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας.
Όπως λένε οι ειδικοί, ένα στέλεχος μύκητα που έχει το μανιτάρι αυτό μπορεί να ενεργοποιήσει την απώλεια βάρους.
Το ganoderma lucidum, ένα πικρό και σκληρό μανιτάρι που χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή, κινέζικη ιατρική.
Όπως σημειώνουν, το συγκεκριμένο μανιτάρι προσφέρει καλή υγεία και μακροζωία.
Μέχρι σήμερα το χρησιμοποιούσαν για τη θεραπεία των αλλεργιών, στην θεραπεία ηπατικών νόσων ακόμα και καρδιακών παθήσεων και σε περιπτώσεις καρκίνου.
Τώρα οι ειδικοί,  πιστεύουν ότι το μανιτάρι αυτό αποτρέπει την παχυσαρκία βοηθώντας στη μείωση του βάρους ενώ, συγχρόνως ανακουφίζει από τις φλεγμονές του εντέρου και την αντίσταση στην ινσουλίνη.

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Μοσχάρι κατσαρόλας με κόκκινο κρασί


Υλικά
1-1/2 κιλό μοσχάρι ποντίκι η χτένι
1-2 κρεμμύδια
3-4 καρότα
5-6  μπαχαράκια
1 κουταλάκι θυμάρι
250ml κόκκινο κρασί
2 κουταλιές  φρεσκοκομμένο μαϊντανό  η κόλιαντρο
αλάτι
πιπέρι-μικρή ποσότητα
κουρκουμά
κόκκινο πιπέρι-μικρή ποσότητα
κανέλα-ελάχιστη
ελαιόλαδο


Εκτέλεση

Σε πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας με το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, να ροδοκοκκινίσει από όλες τις πλευρές πολύ καλά. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα καρότα κομμένα σε ροδέλες, τα μπαχαρικά και το θυμάρι.
Σκεπάζουμε το κρέας με ζεστό  νερό και κλείνουμε το καπάκι ,αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πιεί όλο το ζουμάκι και να μαλακώσει το κρέας πολύ καλά, προσθέτουμε το αλάτι και αφήνουμε να χυλώσει η σάλτσα του. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο η μαιδανό.

Αλίντα Κανάκη

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ






Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Πολίτικο αρνάκι στη λαδόκολλα


Υλικά συνταγής:


1 μπούτι αρνίσιο (περίπου 1,5 κιλό) ξεκοκαλισμένο και κομμένο σε μερίδες
1 φλ. του κρασιού ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
3-4 σκελίδες σκόρδο
3-4 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο
φρέσκο ψιλοκομμένο μάραθο
5-6 πατάτες
2 δαφνόφυλλα
10 φέτες η χοντροκομμένο Antakya Kesme Peyniri (κίτρινο τυρί Αντιόχιας) η κεφαλοτύρι η γραβιέρα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
μπαχάρι
κουρκουμά
7-8 λαδόκολλες





Εκτέλεση:

Πλένουμε το κρέας σκουπίζουμε καλά και το τοποθετούμε σε μπολ. Το αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το μπαχάρι, τον κουρκουμά και το περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, το φρέσκο δυόσμο, το μάραθο, τον άνηθο και τα σκόρδα κομμένα σε χοντροκομμένες φέτες τα τοποθετούμε μέσα στο κρέας. Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τη δάφνη. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Πλένουμε πολύ καλά και κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες ( δεν καθαρίζουμε την εξωτερική φλούδα) . Σ’ ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε τις πατάτες σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά και να πάρουν ελάχιστο χρώμα εξωτερικά. Τις αφήνουμε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας  . Απλώνουμε τις λαδόκολλες και κόβουμε σε τετράγωνα μεγάλα κομμάτια. Βάζουμε 3-4 φέτες πατάτας στη λαδόκολλα, από πάνω 1 μερίδα αρνί, τα σκεπάζουμε με το χοντροκομμένο κεφαλοτύρι η αν βρούμε Kesme Peyniri είναι ένα υπέροχο τυρί με πολύ ιδιαίτερη γεύση. Περιχύνουμε με 2-3 κουταλιές της σούπας από την  μαρινάτα. Τυλίγουμε τη λαδόκολλα σε πακέτο και με την ένωση προς τα κάτω τοποθετούμε τα πακέτα σε ταψί. Μπορούμε να τυλίξουμε και σε μικρά πουγκάκια δεμένα με σπάγκο για μαγείρεμα. Αφού τυλίξουμε όλες τις μερίδες, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις, για περίπου 2 με 2.5 ώρες.

Παραλλαγή:  μπορούμε να προσθέσουμε  στη μαρινάτα ψιλοκομμένα καρότα η ντοματίνια και να αντικαταστήσουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μάραθο και το δυόσμο με ρίγανη και 1 κουταλιά μουστάρδα.Η συνταγή είναι το ίδιο πεντανόστιμη και εκλεκτή.

Αλίντα Κανάκη

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ



Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Τι πρέπει να τρώτε ανάλογα με το ζώδιό σας!!!



ΚΡΙΟΣ:

Ο Κριός ανήκει στα ζώδια που γενικότερα τρώνε αρκετά! Ωστόσο, επειδή είναι ένα ζώδιο το οποίο είναι μονίμως σε κίνηση και εγρήγορση αυτό τον οδηγεί πολλές φορές σε γρήγορες λύσεις και γρήγορα γεύματα! Μάλιστα, η μεγάλη του φιλαρέσκεια σπάνια το αφήνει να πάρει κιλά, ενώ λόγω της ταχύτητας με την οποία κινείται, έχει γρήγορο μεταβολισμό. Έτσι λοιπόν, συγκεκριμένα είναι απαραίτητο στη διατροφή του το νερό, τα φρούτα και τα λαχανικά! Επίσης, χρειάζεται βότανα, όπως το χαμομήλι και το φασκόμηλο για να τον ηρεμούν.

ΤΑΥΡΟΣ:

Ο Ταύρος επίσης ανήκει στους πιο καλοφαγάδες του ζωδιακού κύκλου! Μάλιστα, ανήκει ίσως στα πιο λαίμαργα ζώδια! Λατρεύει τις τροφές με άμυλο και δεν μπορεί να παραλείψει στα γεύματα του ένα τεράστιο επιδόρπιο! Γι’ αυτούς τους λόγους θα πρέπει να  περιορίσει τα γλυκά και να εμπλουτίσει τη διατροφή του με θειικό νάτριο, που υπάρχει σε τροφές όπως τα παντζάρια, τα αγγούρια, το σπανάκι, την κολοκύθα και το κουνουπίδι. Επίσης να αυξήσει την κατανάλωση τροφών όπως τα ψάρια και τα θαλασσινά.

ΔΙΔΥΜΟΣ:

Ο Δίδυμος γενικότερα στη ζωή του πειραματίζεται και δεν διστάζει να δοκιμάσει διάφορα πράγματα! Έτσι και στον ουρανίσκο του θέλει να τον εμπλουτίζει με γεύσεις και αρώματα από όλο τον κόσμο! Ωστόσο γενικότερα θα λέγαμε ότι προσέχει γενικά τη γραμμή του και προσπαθεί να μην παρεκτρέπεται. Στη διατροφή του θα πρέπει να προσθέσει πρωτεΐνες, τρώγοντας άπαχα κρέατα, ψάρια, αυγά και τυριά. Τα γαλακτοκομικά, θα ενισχύσουν και τα οστά του, που είναι και το ευαίσθητο σημείο του.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ:

Ο Καρκίνος γενικότερα είναι παραδοσιακός τύπος και δεν μπορεί να αντισταθεί στις παραδοσιακές γεύσεις! Μάλιστα, τα αγαπημένα του φαγητά είναι αυτά που δημιουργούν αίσθηση θαλπωρής και συναισθηματικής ασφάλειας , όπως τα ζυμαρικά και τα γλυκά και με αυτά θα πρέπει να είναι προσεκτικός. Γι’ αυτό απαραίτητο είναι να προσθέσει στη διατροφή του λαχανικά και φρούτα, που συχνά τα παραγκωνίζει για μια λαχταριστή μακαρονάδα. 
ΛΕΩΝ:
Ο Λέων είναι από τα ζώδια που αγαπάνε τη περιποίηση και τα εκλεπτυσμένα γούστα! Ωστόσο, πολλές φορές το παρακάνει με τα πολυθερμιδικά γεύματα! Γι’ αυτό πρέπει να κόψει τα  πολλά λιπαρά και τα γλυκά, να απλοποιήσει τα γεύματά του και  να  αυξήσει τη βιταμίνη C, που υπάρχει σε εσπεριδοειδή, τομάτες, μπρόκολο, τις πιπεριές, τις φράουλες. Επίσης να περιορίσει το αλκοόλ. 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ:

Ο Παρθένος προτιμά την παραδοσιακή και την εύκολη κουζίνα. Αποφεύγει τους πειραματισμούς και τις πολύπλοκες συνταγές. Προτιμά να διαλέξει ένα φαγητό που το ξέρει και του αρέσει, παρά κάτι άγνωστο. Θέλει ελαφρά και εύπεπτα πιάτα και δεν αγαπά τα πολλά μπαχαρικά. Ωστόσο, πρέπει να εντάξει στη διατροφή του περισσότερα φρούτα και λαχανικά, καθώς και τρόφιμα ωφέλιμα για το έντερο, το αδύνατο του σημείο, για παράδειγμα… το γιαούρτι. 

ΖΥΓΟΣ:

Ο Ζυγός είναι εκλεκτός τύπος ανθρώπου! Ιδιαίτερα απολαμβάνει πραγματικά το όμορφο περιβάλλον και τον σωστό ρυθμό στο σερβίρισμα των πιάτων. Ωστόσο, πρέπει να αποφεύγει από τη διατροφή του τα πολλά γλυκά και τις υπερβολικά βαριές σάλτσες. Πρέπει να φροντίσει να παίρνει με τη διατροφή σου χαλκό, που υπάρχει στο μαρούλι, τα ραπανάκια, τα αγγούρια και τα στρείδια.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ:

Ο Σκορπιός γενικότερα του αρέσει να ξεκινάει τα γεύματά του με ορεκτικά μεζεδάκια και να έχει το περιθώριο επιλογής στο κυρίως πιάτο. Βέβαια, πρέπει να εμπλουτίσει τη διατροφή του με πουλερικά, ψάρι και φρούτα. Να αποφύγει τα φαγητά με πολλά λίπη και μπαχαρικά αλλά και να εντάξει στη διατροφή του, πολλά σταφύλια, δαμάσκηνα, σύκα, αλλά και  τη μουστάρδα, το κρεμμύδι και το σκόρδο.

ΤΟΞΟΤΗΣ:

Ο Τοξότης δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις στο φαγητό του, αλλά του αρέσει ιδιαίτερα να υπάρχει ποικιλία. Ωστόσο, εκτιμά την παραδοσιακή κουζίνα, αλλά τη θέλει εμπλουτισμένη με ευρηματικές παραλλαγές. Ιδιαίτερα πρέπει να αποφύγει στη διατροφή του τα πολλά μπαχαρικά! Επίσης, να αυξήσει τη βιταμίνη Β, που βρίσκετε στα φύτρα των δημητριακών και το μοσχαρίσιο συκώτι.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ:

Ο Αιγόκερως γενικότερα θα λέγαμε ότι ξέρει να ελέγχει καλά τον εαυτό του και θέλει ιδιαίτερα να διατηρεί την φυσική του φόρμα σε τάξη! Για το λόγο αυτό, μπορεί πολλές φορές από μόνος του να βάλει φρένο στις διατροφικές ατασθαλίες του και αν δεν έχει το χρόνο για να κάνει το πρόγραμμά διατροφής, τότε η επίσκεψή σε έναν ειδικό διατροφολόγο, θα τον βοηθήσει να ακολουθήσει με συνέπεια έναν πιο υγιεινό τρόπο διατροφής!

ΥΔΡΟΧΟΟΣ:

Ο Υδροχόος πολλές φορές ξεσπά τα νεύρα και την ένταση της ημέρας στο φαγητό! Πρέπει να προσπαθήσετε να μειώσει τα λιπαρά. Μην πιέζετε τον εαυτό σας να προσαρμοστεί σε ένα αυστηρό πρόγραμμα διατροφής, γιατί ξέρετε ότι αυτό είναι κάτι που δεν πρόκειται να το τηρήσετε. Φροντίστε απλά, να κόψετε το junk-food (γρήγορο φαγητό) και να εμπλουτίσετε το διαιτολόγιο σας με βιταμίνες και ιχνοστοιχεία!

ΙΧΘΕΙΣ:

Ο Ιχθύς είναι εξίσου ένα ζώδιο που το πρόβλημα με την διατροφή του είναι ότι επηρεάζεται από την συναισθηματική κατάσταση που βρίσκεται! Το άγχος κάνει τους Ιχθείς να τσιμπολογάνε σοκολάτες και λιχουδιές, οι οποίες πρέπει να κοπούν ή να αντικατασταθούν με δημητριακά ή φρούτα, που θα τους ξεγελούν! Το σημαντικότερο είναι ότι πρέπει να περιορίσετε το άγχος, που επηρεάζει έντονα τις διατροφικές σας συνήθειες! Επίσης, να μειώσετε την κατανάλωση των πολλών γλυκών!

Αλίντα Κανάκη

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ

για μία προσωπική πρόβλεψη στο 9016001343 Χρέωση: Σταθερά 2,46/ευρώ1′- Κινητά 2,69/ ευρώ1′ με Φ.Π.Α AUDIOTEX

 Ζήτησε την πρόβλεψή σου με ένα μόνο SMS ΣΤEIΛΕ ΣΤΗΝ ΑΛΙΝΤΑ ΤΕ4 & ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΟΥ ΣΤΟ 54991 Χρέωση:1,23 /SMS με Φ. Π. A




Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Γιατί τρώμε μπακαλιάρο σκορδαλιά την 25η Μαρτίου;


Το πιάτο της ημέρας και παραδοσιακό γαστρονομικό έθιμο για τον Ευαγγελισμό κάθε 25η Μαρτίου είναι ο μπακαλιάρος με σκορδαλιά με ποικίλες συνταγές! Γιατί και πώς Καθιερώθηκε το έθιμο αυτό;
Κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής, η Εκκλησία επέτρεπε στους πιστούς μονάχα δύο φορές να φάνε ψάρι, συγκεκριμένα του Ευαγγελισμού και την Κυριακή των Βαΐων.
Γιατί όμως μπακαλιάρο; Στην ορεινή κυρίως Ελλάδα ορεινές και στις απομακρυσμένες και πιο φτωχές περιοχές ο παστός μπακαλιάρος εκείνη την εποχή ήταν η εύκολη και οικονομική λύση.
Όποιες και αν ήταν οι καιρικές συνθήκες οι πιστοί ήξεραν ότι θα βρουν παστό μπακαλιάρο ακόμη και στα μικρά μπακάλικα.Εκτός από τηγανιτό σε πολλές περιοχές τον έφτιαχναν και κοκκινιστό με χόρτα και σκορδαλιά.
Η ιστορία του μπακαλιάρου ξεκινάει με την εποχή των Βίκινγκς το 800 μ. Χ. Πρώτοι τον πάστωσαν οι Βάσκοι, που ξεκίνησαν το εμπόριο του μπακαλιάρου από το Μεσαίωνα και τον ονόμασαν «ψάρι του βουνού», ενώ στη χώρα μας, ήρθε τον 15ο αιώνα και στο ελληνικό τραπέζι μπήκε μέσω της σαρακοστιανής νηστείας.

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Απίστευτο αδυνατίστε με την δίαιτα της …. σοκολάτας!



Η πιο απολαυστική δίαιτα είναι γεγονός





Πολλοί είναι αυτοί που σε κάθε τους προσπάθεια να χάσουν τα περιττά κιλά τους αρχίζουν από το να κόψουν τις σοκολάτες τώρα όμως θα αλλάξουν γνώμη.

Πρόκειται για μια δίαιτα που διαρκεί επτά ημέρες και υπόσχεται απώλεια βάρους έως και έξι κιλά. Εάν κάποιος θέλει να την κάνει για μεγαλύτερο διάστημα πρέπει να την διακόψει για τουλάχιστον έξι μέρες και να την συνεχίσει για 7 ακόμη.
Βασική αρχή αυτής της δίαιτας είναι η κατανάλωση δύο κομματιών μαύρης σοκολάτας  αλλά και άφθονου νερού.
Οι τροφές που απαγορεύονται κατά την διάρκεια της δίαιτας είναι:
1.Αλκοολούχα και ανθρακούχα ποτά
2.Αλάτι
3.Ζάχαρη
4.Λάδι
5.Λιπαρά φρούτα ( αβοκάντο, ελιές, καρύδες)
6.Φρούτα με μεγάλη περιεκτικότητα σε ζάχαρη (σταφίδες, σύκα, χουρμάδες)
7.Τηγανητά φαγητά
8.Κόκκινο κρέας
9.Ξηροί καρποί και σπόροι
10.Σνακ που δεν είναι στο πρόγραμμα όπως chips, πρόχειρο φαγητό, κέικ, πίτες, καραμέλες, κλπ.
Εκτός από την  απώλεια βάρους η δίαιτα της σοκολάτας μας κάνει να επωφεληθούμε από όλες τις ευεργετικές ιδιότητες της σοκολάτας που συνδέονται με την καλή διάθεση, την αντιοξειδωτική δράση αλλά και την μείωση καρδιοπαθειών και εγκεφαλικών.

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Ταραμοσαλάτα


 Η ταραμοσαλάτα είναι  ένα υπέροχο ορεκτικό  με κρεμώδη υφή που καταναλώνεται κυρίως στην Ελλάδα και στην Τουρκία. Βασικό του συστατικό είναι ο ταραμάς, δηλαδή αβγά ψαριού (κυπρίνου ή άλλων). Ο ταραμάς αναμειγνύεται με ελαιόλαδο, ξερό ψωμί, πατάτα, κρεμμύδι ,λεμόνι και ανακατεύεται καλά μέχρι να γίνει κρέμα. Η γεύση της ταραμοσαλάτας είναι λόγω του ταραμά ιδιαίτερη. Ανάλογα με το χρώμα του ταραμά είναι και το χρώμα της ταραμοσαλάτας, ανοιχτό μπεζ ή ροζ. Στην Ελλάδα η ταραμοσαλάτα συνηθίζεται να καταναλώνεται σε περιόδους νηστείας κυρίως την Καθαρά Δευτέρα την πρώτη μέρα της σαρακοστής.



Yλικά

200 γραμ ταραμά άσπρο η κόκκινο
200 γραμ ψωμί μπαγιάτικο (χωρίς την κόρα)
1 μικρό κρεμμύδι λιωμένο
1,5 φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού

Eκτέλεση

Μουσκεύετε  το ψωμί και το στύβετε πάρα   πολύ καλά. Το ζυμώνετε με τον ταραμά. Λιώνετε το κρεμμύδι στο μπλέντερ και τα  χτυπάτε όλα μαζί. Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνετε λίγο-λίγο το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού. Το μυστικό για να γίνει πεντανόστιμη και αφράτη η ταραμοσαλάτα είναι το πολύ καλό χτύπημα. Γαρνίρετε με μπρικ, χαβιάρι, άνηθο, και μαύρες ελιές.

Αλίντα Κανάκη

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ