Υλικά:
1 μεγάλο
στήθος κοτόπουλο, κομμένο σε κύβους
3 μέτριες
πατάτες, κομμένες σε κύβους
3 πράσινες
πιπεριές, κομμένες σε κύβους
2 ώριμες
ντομάτες, κομμένες σε κύβους
1 φλιτζάνι
αρακά, μαγειρεμένο ή κονσέρβα
1 κρεμμύδι
ξερό ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι
καρότα, κομμένα σε κύβους
1 κονσέρβα
μανιτάρια (400 gr)
ψιλοκομμένα
4 κουταλιές
της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα
Εκτέλεση:
Σε ένα τηγάνι
τηγανίζουμε όλα τα λαχανικά και αφού γίνουν να αφήνουμε σε μια πιατέλα, επάνω
σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξει τα περιττά λάδια.
Ακολούθως
σοτάρουμε το κοτόπουλο σε δύο κουταλιές λάδι και προσθέτουμε την ντομάτα. Εάν
δεν έχουμε ώριμη ντομάτα, εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια κουταλιά
πελτέ ντομάτας ή μια κουταλιά πάστα πιπεριάς, διαλυμένη σε ένα ποτηράκι με λίγο
νερό. Βράζουμε το κοτόπουλο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει. Το αφήνουμε
λίγο να κρυώσει, αναμειγνύουμε σε ένα
μπολ όλα τα υλικά μαζί και πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και πάπρικα.
Κόβουμε μια
λαδόκολλα σε μέγεθος 30Χ30 και στο κέντρο της τοποθετούμε μια μεγάλη κουταλιά
από τα υλικά μας. Πιάνουμε τις τέσσερις γωνίες, τις ενώνουμε σχηματίζοντας ένα
πουγκί και το δένουμε. Τοποθετούμε το πουγκί μας στο ταψί και το ψήνουμε στο
φούρνο για περίπου 20 με 25 λεπτά στους 180 βαθμούς. Το σερβίρουμε ζεστό, με
συνοδευτικό ρύζι ή σαλάτα.
Καλή σας όρεξη!!!
Αλίντα Κανάκη
Τα
κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160]
Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου,
με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή
άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ