Υλικά :
1 κιλό
αλεύρι σκληρό
4 κουταλιές ζάχαρη άχνη
12 αυγά
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
φυτικό λάδι για τηγάνισμα
1 1/2 φλιτζ. ζάχαρη η μέλι
1 1/2 φλιτζ. Νερό
4 κουταλιές ζάχαρη άχνη
12 αυγά
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
φυτικό λάδι για τηγάνισμα
1 1/2 φλιτζ. ζάχαρη η μέλι
1 1/2 φλιτζ. Νερό
Εκτέλεση:
Σε βαθύ μπόλ βάζουμε το αλεύρι. Ανοίγουμε στη μέση
μικρή λακουβίτσα και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τις βανίλιες, τα αυγά και το
μπέικιν πάουντερ. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη μας σφικτή. Αφήνουμε για περίπου
μία ώρα να ξεκουραστεί.
Κόβουμε σε μικρά μπαλάκια και ανοίγουμε φύλλα. Χαράζουμε με ένα μαχαιράκι γραμμές, τετράγωνα η παραλληλόγραμμα σε κάθε φύλλο και δίνουμε το σχήμα της αρεσκείας μας ,φιόγκους η ρολάκια
Κόβουμε σε μικρά μπαλάκια και ανοίγουμε φύλλα. Χαράζουμε με ένα μαχαιράκι γραμμές, τετράγωνα η παραλληλόγραμμα σε κάθε φύλλο και δίνουμε το σχήμα της αρεσκείας μας ,φιόγκους η ρολάκια
Βάζετε το λάδι να κάψει. Ρίχνουμε τις δίπλες και
τηγανίζουμε γυρίζοντας για να τηγανιστούν και από τις δύο πλευρές.
Μόλις τηγανιστούν, τις βάζουμε να στραγγίξουν σε ένα πιάτο που έχουμε καλύψει
με χαρτί κουζίνας. Αφήνουμε να κρυώσουν αφαιρούμε το χαρτί κουζίνας και
ραντίζουμε με κρύο σιρόπι. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη η χοντροκομμένα καρύδια
και κανέλα.
Σιρόπι
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό και
αφήνουμε να βράσει 5-10 λεπτά. Και οι δίπλες και το σιρόπι πρέπει να είναι κρύα
για παραμείνουν τραγανές.
Καλή επιτυχία!!!
Αλίντα Κανάκη
Τα κείμενα είναι
πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η
αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε
τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή,
χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ