Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Δίπλες


Υλικά :
1 κιλό αλεύρι σκληρό
4 κουταλιές ζάχαρη άχνη
12 αυγά
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
φυτικό λάδι για τηγάνισμα
1 1/2 φλιτζ. ζάχαρη η μέλι
1 1/2 φλιτζ. Νερό

Εκτέλεση:

Σε βαθύ μπόλ βάζουμε το αλεύρι. Ανοίγουμε στη μέση μικρή λακουβίτσα και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τις βανίλιες, τα αυγά και το μπέικιν πάουντερ. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη μας σφικτή. Αφήνουμε για περίπου μία ώρα να ξεκουραστεί.
Κόβουμε σε μικρά μπαλάκια και ανοίγουμε φύλλα. Χαράζουμε με ένα μαχαιράκι γραμμές, τετράγωνα η παραλληλόγραμμα σε κάθε φύλλο και δίνουμε το σχήμα της αρεσκείας μας ,φιόγκους η ρολάκια
Βάζετε το λάδι να κάψει. Ρίχνουμε τις δίπλες και τηγανίζουμε γυρίζοντας για να τηγανιστούν και από τις δύο πλευρές.  Μόλις τηγανιστούν, τις βάζουμε να στραγγίξουν σε ένα πιάτο που έχουμε καλύψει με χαρτί κουζίνας. Αφήνουμε να κρυώσουν αφαιρούμε το χαρτί κουζίνας και ραντίζουμε με κρύο σιρόπι. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη η χοντροκομμένα καρύδια και κανέλα.

Σιρόπι

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό και αφήνουμε να βράσει 5-10 λεπτά. Και οι δίπλες και το σιρόπι πρέπει να είναι κρύα για παραμείνουν τραγανές.

Καλή επιτυχία!!!

Αλίντα Κανάκη

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ





Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Χριστουγεννιάτικα μεθυσμένα Μπισκότα



Υλικά
1 ποτήρι σπορέλαιο
1 ποτήρι ρετσίνα
250γρ μαργαρίνη (λιωμένη)
1 1/2 φλ ζάχαρη
1 1/2κιλ. αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1κγ. κανέλα
1/2κγ γαρίφαλο
1βανίλια

γλάσο
2 φλ άχνη ζάχαρη
3-4κσ νερό
χρώμα ζαχαροπλαστικής
ή λιωμένη λευκή ή μαύρη σοκολάτα

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ηλιέλαιο, το κρασί, τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη την κανέλα, το γαρίφαλο και την βανίλια . Ρίχνουμε το μπέικιν στο αλεύρι και το προσθέτουμε σιγά σιγά στο προηγούμενο μείγμα. Αν η ζύμη αρχίζει και γίνεται πολύ σκληρή αφήνουμε λίγο αλεύρι.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο και κόβουμε με κουπ πάτ. Στρώνουμε σε ένα ταψί χαρτί κουζίνας, τοποθετούμε τα μπισκότα  και ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 12-14  λεπτά .Μόλις κρυώσουν τα μπισκότα τα αλείφουμε με το γλάσο ή  με λιωμένη σοκολάτα.
Για το γλάσο, προσθέτουμε στην ζάχαρη άχνη λίγες κουταλιές νερό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πετύχουμε μια παχύρρευστη υφή. Το μοιράζουμε σε διαφορετικά μπολ και προσθέτουμε μερικές σταγόνες από χρώμα ανακατεύοντας να γίνει ομοιόμορφο η μπορούμε να προσθέσουμε λίγες σταγόνες λεμόνι η βανίλια. (προαιρετικά στη ζύμη μπορούμε να  προσθέσουμε λίγο καβουρδισμένο σουσάμι, γίνονται πεντανόστιμα,τραγανά και πολύ αφράτα.

Καλή επιτυχία!!!

Αλίντα Κανάκη

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ









Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Πολίτικοι αφράτοι κουραμπιέδες



Υλικά:
2 κιλά αλεύρι μαλακό
1 κιλό βούτυρο αγελάδος
300 γραμ. ζάχαρη άχνη
300 γραμ. αμυγδαλόψιχα καβουρδισμένη
100 γραμ. χοντροκομμένα καβουρδισμένα αμύγδαλα
1 ποτηράκι κονιάκ
1 κουταλάκι σόδα
Ανθόνερο

Εκτέλεση:
Χτυπάμε πολύ καλά και ασπρίζουμε το βούτυρο, τουλάχιστον ένα τέταρτο στο μίξερ. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το κονιάκ, τα αμύγδαλα καβουρδισμένα και κοπανισμένα και τέλος το αλεύρι, δουλεύουμε ελαφρά μέχρι να γίνουν όλα τα υλικά  ένα μίγμα. Πλάθουμε σε στρόγγυλα κομμάτια η κόβουμε με κούπ πάτ. Τοποθετούμε σε λαμαρίνα και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο περίπου  20 λεπτά. Βγάζουμε απ' το φούρνο, τους ραντίζουμε με ανθόνερο και τους πασπαλίζουμε με αρκετή ζάχαρη άχνη. Γίνονται πεντανόστιμοι  και πολύ αφράτοι!!!


.
Καλή όρεξη!!!!
Αλίντα Κανάκη

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

30 πιο χρήσιμα προϊόντα διατροφής για το σώμα.



Για τον  εγκέφαλο - σολομός - Τόνος - Σαρδέλες – Καρύδια

Για τους μυς - μπανάνες -για τον πόνο των μυών- κόκκινο κρέας - αυγά - tofu (τυρί 
σόγιας) -για την οικοδόμηση των μυών -ψάρια

Για τους πνεύμονες -μπρόκολο - λαχανάκια Βρυξελλών - κινέζικο λάχανο

Για το δέρμα- βατόμουρα - σολομός - πράσινο τσάι

Για τα μαλλιά - σκούρα πράσινα λαχανικά - φασόλια –σολομός

Για τα μάτια  - καλαμπόκι - κρόκοι αυγών - καρότο

Για την καρδιά - ντομάτες - ψητές πατάτες - χυμό δαμάσκηνου

Για το έντερο - δαμάσκηνα - γιαούρτι

Για τα οστά - πορτοκάλια - γάλα - σέλινο



Αυγά φωλιές




Υλικά:

2 αυγά
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 φλιτζάνι τριμμένο τυρί γραβιέρα (ή μπορείτε να αναμίξετε μοτσαρέλα και παρμεζάνα η γεύση είναι πολύ ιδιαίτερη) η άλλο κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας.

Εκτέλεση:

Προθερμάνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Χωρίζουμε προσεκτικά τα ασπράδια από τους κρόκους. Κάθε κρόκο τον τοποθετούμε σε ένα φλιτζάνι του καφέ. Χτυπάμε τα ασπράδια με το μισό αλάτι στη χαμηλή θερμοκρασία του μίξερ έως ότου γίνουν σφιχτή  μαρέγκα προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά με προσοχή να μην ξεφουσκώσει η μαρέγκα. Σε ένα ταψάκι στρώνουμε λαδόκολλα και με ένα κουτάλι ρίχνουμε το μείγμα σε μπάλες κάνοντας μια γούβα στη μέση για να σχηματιστούν οι φωλιές και ψήνουμε για 3-4 λεπτά στις αντιστάσεις. Μέσα στη μικρή γούβα ρίχνουμε το κάθε ένα κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 220 βαθμούς  με αντιστάσεις για άλλα 3-4 λεπτά. Μπορούμε να προσθέσουμε επάνω στον κρόκο λίγο κόκκινο πιπέρι και κουρκουμά. Είναι πεντανόστιμα απλά με ωραία εμφάνιση και με πολύ λίγες θερμίδες.













Αλίντα Κανάκη

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ



Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Η σοκολάτα βοηθάει στη καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου – Μάθετε πως!




Μέχρι σήμερα έτρωγες σοκολάτα για την απίστευτα απολαυστική γεύση της, ενώ προσπαθούσες να μην το παρακάνεις γιατί σκεφτόσουν τη γραμμή σου. Ήξερες, όμως, ότι όσο πιο συχνά τρως σοκολάτα τόσο μεγαλύτερο δώρο κάνεις στον εαυτό σου;

Σύμφωνα με νέα έρευνα, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Appetite, η συχνή κατανάλωση σοκολάτας βελτιώνει τη λειτουργία του εγκεφάλου και συσχετίζεται με καλή απόδοση στη μελέτη.
Οι ερευνητές, λοιπόν, συλλέγοντας δεδομένα από 968 άτομα ηλικίας μεταξύ 23 και 98 ετών, διαπίστωσαν ότι η τακτική κατανάλωση σοκολάτας σχετίζεται σημαντικά με τη γνωστική λειτουργία, “ανεξάρτητα από άλλες διατροφικές συνήθειες”. Όπως σημειώνουν, όσοι έτρωγαν συχνά σοκολάτες απέδιδαν καλύτερα, μεταξύ άλλων, στα γνωστικά τεστ, ήταν πιο οργανωτικοί και παρατηρητικοί, ενώ απέδιδαν καλύτερα και στις εξετάσεις ψυχικής κατάστασης. Τυχαία νομίζεις η σοκολάτα μάς κάνει τόσο χαρούμενους;
Το μυστικό βρίσκεται στις φλαβανόλες του κακάο, μια υποομάδα των φλαβονοειδών, που βρίσκονται στη σοκολάτα και συνδέονται με την καλή γνωστική λειτουργία. Υψηλά επίπεδα φλαβανόλων εντοπίζονται στη μαύρη σοκολάτα, ενώ μικρότερα είναι τα ποσοστά στη γάλακτος ή τη λευκή σοκολάτα. Βέβαια, σημειώνεται ότι υψηλά επίπεδα φλαβανόλων βρίσκονται και στο τσάι, το κόκκινο κρασί και σε ορισμένα φρούτα όπως τα σταφύλια και τα μήλα.
Οι ερευνητές δήλωσαν ότι τα ευρήματα τους υποστηρίζουν πρόσφατες κλινικές μελέτες που συνιστούν ότι “τακτική πρόσληψη σε φλαβανόλες του κακάο μπορεί να έχει ευεργετική επίδραση στη γνωστική λειτουργία και, ενδεχομένως, στην προστασία έναντι της εξασθένησης που έρχεται όσο μεγαλώνει κάποιος”.


Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Πολίτικο παγωτό καϊμάκι






Υλικά:

  4 1/2 φλιτζάνια γάλα
 20  γραμμάρια σαλέπι
 1 1/4 φλιτζάνια ζάχαρη
 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
 2 βανίλιες


Εκτέλεση :



Σε βαθύ κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα με την ζάχαρη να ζεσταθεί και ανακατεύουμε για να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη άλλα χωρίς να πάρει βράση το γάλα η φωτιά μας πρέπει να είναι χαμηλή.
Σε μεταλλικό μπολάκι βάζουμε λίγο από το ζεστό γάλα, το σαλέπι και την βανίλια και ανακατεύουμε πολύ καλά να διαλυθεί  καλά το σαλέπι.
Προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα με το σαλέπι, στην κατσαρόλα με το καυτό γάλα ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει βράση πάντα σε χαμηλή φωτιά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε το παγωτό καϊμάκι στην κατάψυξη και κάθε μισή ώρα για τις επόμενες 3 – 4 ώρες ανακατεύουμε για να γίνει το παγωτό μας αφράτο και χωρίς κρυστάλλους.Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης η καβουρδισμένο αμυγδαλάκι.

Αλίντα Κανάκη

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ