Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Γαλοπούλα γεμιστή


Υλικά:

Για τη γαλοπούλα

1 γαλοπούλα 4-5 κιλά

1 φλιτζάνι βούτυρο γάλακτος

2 φλιτζάνια τσαγ.κονιάκ

2 φλιτζάνια χυμό πορτοκάλι

ξύσμα πορτοκαλιού

2 ποτήρια γλυκό κρασί

250 γρ. βερίκοκα ξέρα

250 γρ. χουρμάδες ξερούς

350 γρ. δαμασκηνά ξέρα

350 γρ. σύκα ξερά

200 γρ. σταφίδες μαύρες

400 γρ. βρασμένα κάστανα καθαρισμένα

15 φέτες μπέικον

Αλατοπίπερο

1 κουταλάκι κουρκουμά

Ελαιόλαδο

1  χοντρή βελόνα- κλωστή για μαγειρική

Για τη γέμιση


500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο και χοιρινό

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι

1 ποτήρι κρασί κόκκινο ημίγλυκο

2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη

4-5  κουταλιές ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι ζωμό κότας

100 γρ. κουκουνάρι

250 γρ. φιστίκια Αιγίνης



Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά και καθαρίζουμε τη γαλοπούλα. Σε βαθύ μπόλ ρίχνουμε το κονιάκ, το γλυκό κρασί, το πορτοκάλι, το ξίσμα πορτοκαλιού, τα βερίκοκα, τους χουρμάδες, τα δαμασκηνά, τα σύκα και τις σταφίδες ψιλοκομμένα, τρυπάμε την γαλοπούλα με σουβλί σε αρκετά σημεία και μαρινάρουμε την γαλοπούλα για 24 ώρες στο ψυγείο. Την επόμενη μέρα αλατοπιπερώνουμε και την αλείφουμε με λάδι και βούτυρο παντού τραβάμε το δέρμα του λαιμού και με προσοχή περνάμε τις φέτες μπέικον γύρω γύρω παντού. Μαρινάρουμε τα φρούτα με το κρασί και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού για περίπου δύο ώρες. Σε πλατιά κατσαρόλα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε τον κιμά, ανακατεύουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσει καλά, σβήνουμε με το κρασάκι, ρίχνουμε το ρίζι, τα φρούτα με το χυμό τους και τους ξηρούς καρπούς, αλάτι, πιπέρι ,κουρκουμά .Χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι να μελώσει η γέμιση και να τραβήξει όλα τα ζουμιά. Μόλις είναι έτοιμη, γεμίζουμε την γαλοπούλα,ράβουμε και δένουμε τη γαλοπούλα ώστε τα πόδια και οι φτερούγες να είναι κολλημένα στο σώμα για να αποκτήσει ωραίο σχήμα. Για να μη στεγνώσει το κρέας και μας αρπάξει το δέρμα, αλείφουμε τακτικά με πινέλο κατά τη διάρκεια του ψησίματος με τα υγρά του ταψιού, κάθε 20΄ με 30’. Αν αρχίσει να αρπάζει το στήθος, σκεπάζουμε με λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο.και ψήνουμε στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις για περίπου 3-4 ώρες.

Καλή όρεξη !!!

Αλίντα Κανάκη

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ

www.zodia-astrologia-taro.gr

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Tips για να χάσετε κιλά πριν τις γιορτές!



Αυτό σημαίνει ότι το διάστημα που προηγείται πρέπει να κάνουμε λίγο κράτει στο φαγητό και στο ποτό, ώστε να αποφύγουμε την άμετρη κατανάλωση θερμίδων και την επακόλουθη αύξηση του σωματικού βάρους.

Υπολογίζεται ότι την περίοδο των εορτών παίρνουμε δύο με τρία κιλά, τα οποία πολλές φορές «κουβαλάμε» μέχρι και το επόμενο καλοκαίρι!
Πώς γίνεται λοιπόν να απολαύσουμε τις γιορτές χωρίς ενοχές; Είναι απλό, πρέπει να πάρουμε τώρα τα μέτρα μας για να μην το μετανιώνουμε αργότερα!
Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να «εξοικονομήσετε» θερμίδες μέχρι το τέλος του μήνα!
– Να τρώτε μόνο όταν πεινάτε και να καταναλώνετε τις ποσότητες φαγητού που αντιστοιχούν στον βαθμό που πεινάτε.
– Εάν καταναλώσετε μεγάλη ποσότητα φαγητού σε ένα από τα γεύματα της ημέρα, φάτε πολύ λίγο στο επόμενο γεύμα.
– Βρείτε λίγο χρόνο για γυμναστική. Την περίοδο που διανύουμε οργανώνονται πολλές ευχάριστες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους. Μπορείτε, για παράδειγμα, να επισκεφθείτε ένα από τα παγοδρόμια που στήνονται εν όψει της εορταστικής περιόδου.
– Προτιμήστε τα προϊόντα ολικής άλεσης αντί για τα αντίστοιχα λευκά, αφού θα σας χορτάσουν πιο εύκολα και θα καταναλώσετε συνολικά λιγότερο φαγητό.
– Περιορίστε τα γλυκά, αφού σίγουρα θα φάτε αρκετά την περίοδο των εορτών.
– Χρησιμοποιήστε μικρότερο πιάτο.

– Μειώστε την κατανάλωση αλκοόλ για να αποφύγετε τις «άδειες» θερμίδες.

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Δίπλες


Υλικά :
1 κιλό αλεύρι σκληρό
4 κουταλιές ζάχαρη άχνη
12 αυγά
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
φυτικό λάδι για τηγάνισμα
1 1/2 φλιτζ. ζάχαρη η μέλι
1 1/2 φλιτζ. Νερό

Εκτέλεση:

Σε βαθύ μπόλ βάζουμε το αλεύρι. Ανοίγουμε στη μέση μικρή λακουβίτσα και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τις βανίλιες, τα αυγά και το μπέικιν πάουντερ. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη μας σφικτή. Αφήνουμε για περίπου μία ώρα να ξεκουραστεί.
Κόβουμε σε μικρά μπαλάκια και ανοίγουμε φύλλα. Χαράζουμε με ένα μαχαιράκι γραμμές, τετράγωνα η παραλληλόγραμμα σε κάθε φύλλο και δίνουμε το σχήμα της αρεσκείας μας ,φιόγκους η ρολάκια
Βάζετε το λάδι να κάψει. Ρίχνουμε τις δίπλες και τηγανίζουμε γυρίζοντας για να τηγανιστούν και από τις δύο πλευρές.  Μόλις τηγανιστούν, τις βάζουμε να στραγγίξουν σε ένα πιάτο που έχουμε καλύψει με χαρτί κουζίνας. Αφήνουμε να κρυώσουν αφαιρούμε το χαρτί κουζίνας και ραντίζουμε με κρύο σιρόπι. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη η χοντροκομμένα καρύδια και κανέλα.

Σιρόπι

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό και αφήνουμε να βράσει 5-10 λεπτά. Και οι δίπλες και το σιρόπι πρέπει να είναι κρύα για παραμείνουν τραγανές.

Καλή επιτυχία!!!

Αλίντα Κανάκη

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ





Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Χριστουγεννιάτικα μεθυσμένα Μπισκότα



Υλικά
1 ποτήρι σπορέλαιο
1 ποτήρι ρετσίνα
250γρ μαργαρίνη (λιωμένη)
1 1/2 φλ ζάχαρη
1 1/2κιλ. αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1κγ. κανέλα
1/2κγ γαρίφαλο
1βανίλια

γλάσο
2 φλ άχνη ζάχαρη
3-4κσ νερό
χρώμα ζαχαροπλαστικής
ή λιωμένη λευκή ή μαύρη σοκολάτα

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ηλιέλαιο, το κρασί, τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη την κανέλα, το γαρίφαλο και την βανίλια . Ρίχνουμε το μπέικιν στο αλεύρι και το προσθέτουμε σιγά σιγά στο προηγούμενο μείγμα. Αν η ζύμη αρχίζει και γίνεται πολύ σκληρή αφήνουμε λίγο αλεύρι.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο και κόβουμε με κουπ πάτ. Στρώνουμε σε ένα ταψί χαρτί κουζίνας, τοποθετούμε τα μπισκότα  και ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 12-14  λεπτά .Μόλις κρυώσουν τα μπισκότα τα αλείφουμε με το γλάσο ή  με λιωμένη σοκολάτα.
Για το γλάσο, προσθέτουμε στην ζάχαρη άχνη λίγες κουταλιές νερό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πετύχουμε μια παχύρρευστη υφή. Το μοιράζουμε σε διαφορετικά μπολ και προσθέτουμε μερικές σταγόνες από χρώμα ανακατεύοντας να γίνει ομοιόμορφο η μπορούμε να προσθέσουμε λίγες σταγόνες λεμόνι η βανίλια. (προαιρετικά στη ζύμη μπορούμε να  προσθέσουμε λίγο καβουρδισμένο σουσάμι, γίνονται πεντανόστιμα,τραγανά και πολύ αφράτα.

Καλή επιτυχία!!!

Αλίντα Κανάκη

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ









Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Πολίτικοι αφράτοι κουραμπιέδες



Υλικά:
2 κιλά αλεύρι μαλακό
1 κιλό βούτυρο αγελάδος
300 γραμ. ζάχαρη άχνη
300 γραμ. αμυγδαλόψιχα καβουρδισμένη
100 γραμ. χοντροκομμένα καβουρδισμένα αμύγδαλα
1 ποτηράκι κονιάκ
1 κουταλάκι σόδα
Ανθόνερο

Εκτέλεση:
Χτυπάμε πολύ καλά και ασπρίζουμε το βούτυρο, τουλάχιστον ένα τέταρτο στο μίξερ. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το κονιάκ, τα αμύγδαλα καβουρδισμένα και κοπανισμένα και τέλος το αλεύρι, δουλεύουμε ελαφρά μέχρι να γίνουν όλα τα υλικά  ένα μίγμα. Πλάθουμε σε στρόγγυλα κομμάτια η κόβουμε με κούπ πάτ. Τοποθετούμε σε λαμαρίνα και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο περίπου  20 λεπτά. Βγάζουμε απ' το φούρνο, τους ραντίζουμε με ανθόνερο και τους πασπαλίζουμε με αρκετή ζάχαρη άχνη. Γίνονται πεντανόστιμοι  και πολύ αφράτοι!!!


.
Καλή όρεξη!!!!
Αλίντα Κανάκη

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

30 πιο χρήσιμα προϊόντα διατροφής για το σώμα.



Για τον  εγκέφαλο - σολομός - Τόνος - Σαρδέλες – Καρύδια

Για τους μυς - μπανάνες -για τον πόνο των μυών- κόκκινο κρέας - αυγά - tofu (τυρί 
σόγιας) -για την οικοδόμηση των μυών -ψάρια

Για τους πνεύμονες -μπρόκολο - λαχανάκια Βρυξελλών - κινέζικο λάχανο

Για το δέρμα- βατόμουρα - σολομός - πράσινο τσάι

Για τα μαλλιά - σκούρα πράσινα λαχανικά - φασόλια –σολομός

Για τα μάτια  - καλαμπόκι - κρόκοι αυγών - καρότο

Για την καρδιά - ντομάτες - ψητές πατάτες - χυμό δαμάσκηνου

Για το έντερο - δαμάσκηνα - γιαούρτι

Για τα οστά - πορτοκάλια - γάλα - σέλινο



Αυγά φωλιές




Υλικά:

2 αυγά
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 φλιτζάνι τριμμένο τυρί γραβιέρα (ή μπορείτε να αναμίξετε μοτσαρέλα και παρμεζάνα η γεύση είναι πολύ ιδιαίτερη) η άλλο κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας.

Εκτέλεση:

Προθερμάνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Χωρίζουμε προσεκτικά τα ασπράδια από τους κρόκους. Κάθε κρόκο τον τοποθετούμε σε ένα φλιτζάνι του καφέ. Χτυπάμε τα ασπράδια με το μισό αλάτι στη χαμηλή θερμοκρασία του μίξερ έως ότου γίνουν σφιχτή  μαρέγκα προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά με προσοχή να μην ξεφουσκώσει η μαρέγκα. Σε ένα ταψάκι στρώνουμε λαδόκολλα και με ένα κουτάλι ρίχνουμε το μείγμα σε μπάλες κάνοντας μια γούβα στη μέση για να σχηματιστούν οι φωλιές και ψήνουμε για 3-4 λεπτά στις αντιστάσεις. Μέσα στη μικρή γούβα ρίχνουμε το κάθε ένα κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 220 βαθμούς  με αντιστάσεις για άλλα 3-4 λεπτά. Μπορούμε να προσθέσουμε επάνω στον κρόκο λίγο κόκκινο πιπέρι και κουρκουμά. Είναι πεντανόστιμα απλά με ωραία εμφάνιση και με πολύ λίγες θερμίδες.













Αλίντα Κανάκη

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ