Οι πίτες είναι παράδοση στη χώρα μας.
Απο τη γιαγιά στη κόρη και από την κόρη στην εγγονή ,όλες ξέρουν να φτιάχνουν από
μια πίτα.
Η συγκεκριμένη κολοκυθόπιτα όμως έχει κάτι το ιδιαίτερο.
Υλικά
§
500 γρ. φύλλο κρούστας
§
1 1/2 κολοκύθι (περασμένο από το multi)
§
2 φλιτζάνια ζάχαρη
§
1 1/2 φλιτζάνι σταφίδα
§
1 1/2 φλιτζάνι καρύδια (καθαρισμένα και σπασμένα)
§
1 κουταλάκι της σούπας κανέλλα
§
καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο
§
ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ – 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο η μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε ένα μπώλ όλα τα υλικά. Είναι πολύ πιθανό το μείγμα να έχει
πολλά υγρά , ωστόσο εάν προσθέσουμε λίγη φρυγανιά ή λίγο σιμιγδάλι .
Στρώνουμε τα φύλλα είτε σε μορφή πίτας λαδώνοντας ενδιάμεσα με το σπορέλαιο
, είτε φτιάχνουμε ρολάκια
Ψήνουμε σχεδόν μια ώρα στον αέρα στους 180 βαθμούς. Σερβίρουμε με άχνη
ζάχαρη και κανέλα.
Καλή σας όρεξη.