Υλικά συνταγής:
1 μπούτι αρνίσιο (περίπου 2 κιλά) ξεκοκαλισμένο,
κομμένο σε μερίδες
μισό φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
3 -4 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη ή θυμάρι
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο ή
δενδρολίβανο
6-7 πατάτες
2 δαφνόφυλλα
6 φέτες κεφαλοτύρι ή γραβγιέρα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 πρέζες μπαχάρι
Προαιρετικά
3-4 ντοματίνια σε κάθε πακέτο
8 λαδόκολλες
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε το κρέας σε μπολ. Το αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με το χυμό
λεμονιού και το ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, το φρέσκο δυόσμο, το
μπαχάρι και τα σκόρδα κομμένα σε φέτες.
Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τη δάφνη. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για
3-4 ώρες ή καλύτερα για μια νύχτα. Ανά αραιά διαστήματα το ανακατεύουμε.
Κόβουμε τις πατάτες σε στρογγυλές φέτες ή κυδωνάτες .Σ’ ένα τηγάνι με λίγο
ελαιόλαδο σοτάρουμε τις πατάτες σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά, όσο
να πάρουν μια ελαφριά κρούστα . Απλώνουμε μία
λαδόκολλα, βάζουμε 3-4 πατάτες ,
από πάνω 1 μερίδα αρνί, τα σκεπάζουμε με 1 φέτα κεφαλοτύρι ή γραβιέρα .
Περιχύνουμε με 1- 2 κουταλιές της σούπας
μαρινάτα. (προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε και λίγα μικρά ντοματίνια
σε κάθε πακέτο). Τυλίγουμε τη λαδόκολλα σε πακέτο και με την ένωση προς τα κάτω
τοποθετούμε τα πακέτα σε ταψί. Αφού τυλίξουμε όλα τα πακέτα, ψεκάζουμε με λίγο
νεράκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις, για 1 ώρα και 30 λεπτά. Για πιο ωραία εμφάνιση αντί για πακέτα
μπορούμε να κάνουμε πουγκιά και να τα τυλίξουμε με σπάγκο μαγειρικής.
Καλή όρεξη !
Αλίντα Κανάκη
Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ