Υλικά :
3-4 λουκάνικα
χωριάτικα
2 κουταλιές
ελαιόλαδο
½ ποτήρι
λευκό κρασί
2 μέτρια
κρεμμύδια
1 πιπεριά
πράσινη
1 πιπεριά
κόκκινη
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα
πιπέρι μαύρο ή κόκκινο
Θυμάρι ή
ρίγανη
½ λεμόνι
Εκτέλεση :
Κόβουμε τα
λουκάνικα σε μεγάλα κομμάτια, προσθέτουμε το λάδι στο τηγάνι και σοτάρουμε το
κρεμμύδι κομμένο σε κύβους μέχρι να ροδίσει. Ρίχνουμε τα λουκάνικα και τις πιπεριές
κομμένες σε ροδέλες, ανακατεύουμε καλά. Περιμένουμε να ροδίσουν και να μαλακώσουν
οι πιπεριές, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.
Κλείνουμε την εστία σβήνουμε με το λεμόνι και γαρνίρουμε με φρεσκοτριμμένο
θυμάρι ή ρίγανη. Υπέροχος μεζές !
Καλή όρεξη !
Αλίντα Κανάκη
Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία
της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και
γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή
περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια
της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ