Υλικά :
8 πιπεριές (κέρατα)
250 γρ.φέτα
1 κόκκινη πιπεριά
¼ ματσάκι μαϊντανό
50 γρ. κουκουνάρι
ξύσμα από ½ λεμόνι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
1 πρέζα θυμάρι ή ρίγανη
2 κ.σ. ελαιόλαδο για το άλειμμα
Εκτέλεση
:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στο γκριλ. Σπάμε τη φέτα σε
χοντροκομμένα κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Ψιλοκόβουμε την
κόκκινη πιπεριά σε κύβους και την προσθέτουμε στο μπολ. Καβουρδίζουμε το
κουκουνάρι μέχρι να ροδίσει και να βγάλει τα αρώματα τα του. Ψιλοκόβουμε το
μαϊντανό και προσθέτουμε όλα τα υλικά στο μπολ. Ανακατεύουμε ελαφρά το μείγμα,
προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, το πιπέρι και την ρίγανη. Πλένουμε τις πιπεριές,
τις καθαρίζουμε από τα κοτσάνια, αφαιρούμε με προσοχή τα σπόρια και τις γεμίζουμε
με το μείγμα. Σε ένα ταψάκι στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί, το λαδώνουμε και τοποθετούμε
τις πιπεριές, προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλάτι και προαιρετικά πιπέρι. Ψήνουμε στον
φούρνο σε ψηλή σχάρα για 20 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα και να λιώσει το
τυρί.
Καλή όρεξη !
Αλίντα Κανάκη