Υλικά (για 4 άτομα):
2-2,5 κιλά
μύδια με το κέλυφος,καλά πλυμένα
2-3 σκελίδες
σκόρδο τριμμένο
1 κομματάκι
φρέσκου τζίντζερ τριμμένο
1 κοφτό
κουταλάκι του γλυκού σκόνη μουστάρδας
κόλιαντρο ή
μαϊντανό φρέσκο, ψιλοκομμένο
1 ποτηράκι
του κρασιού sherry
χυμό από 1 lime (γλυκολέμονο)
1 κουταλιά
σόγια σος
4-5 κουταλιές
της σούπας παρθένο ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα
ζυμαρικά μας και τα κρατάμε ζεστά. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4 με 5
κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και πριν κάψει ρίχνουμε το
τριμμένο τζίντζερ και το λιωμένο σκόρδο. Γυρνάμε ελαφρά να ροδίσουν,
προσθέτουμε τα μύδια και σκεπάζουμε με το καπάκι, ώστε να ανοίξουν τα κελύφη με
τον ατμό. Μετά από 3 με 4 λεπτά ανοίγουμε την κατσαρόλα μας και όσα μύδια δεν
έχουν ανοίξει τα κελύφη τους τα αφαιρούμε. Προσθέτουμε το sherry, την μουστάρδα, τον κόλιανδρο, αφού
έχουμε κρατήσει λίγο για την τελική γαρνιτούρα, τον χυμό από το λάιμ και την
σόγια σος. Δεν θα χρειαστεί περισσότερο από 5 λεπτά βρασίματος και είναι
έτοιμα. Τα περιχύνουμε στα λιγκουίνι και σερβίρουμε με λίγο φρεσκοτριμμένο
πιπέρι και πασπαλισμένα με λίγο φρέσκο κόλιαντρο ή εναλλακτικά μαϊντανό.
Συνοδεύεται τέλεια με ένα παγωμένο λευκό κρασί. Μια γευστική πανδαισία για τον
ουρανίσκο σας αλλά και μια οπτασία για τα μάτια!
Καλή σας
όρεξη !
Δήμητρα Παπανδρέου
Τα
κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται
η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με
οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή
άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ