Υλικά
1
κιλό αρνί
2 φλιτζάνια ρύζι
2 κουταλιές βούτυρο ή ελαιόλαδο
3 κρεμμύδια
1-2 καρότα
2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
2 κουταλιές της σούπας σταφίδα μαύρη
μισό μάτσο άνηθο ή μαιδανό
1 κύβο ζάχαρη
μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 φλιτζάνια ρύζι
2 κουταλιές βούτυρο ή ελαιόλαδο
3 κρεμμύδια
1-2 καρότα
2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
2 κουταλιές της σούπας σταφίδα μαύρη
μισό μάτσο άνηθο ή μαιδανό
1 κύβο ζάχαρη
μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½
κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι,μπαχάρι
2
φλιτζάνια ζωμό
1
φλιτζάνι ζεστό νερό
Σε βαθιά κατσαρόλα καβουρδίζουμε το κρέας με λίγο
ελαιόλαδο ή φρέσκο βούτυρο ,προσθέτουμε νερό και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει.
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα με το βούτυρο. Προσθέτουμε το κουκουνάρι,
τις σταφίδες τα καρότα κομμένα σε κύβους και το ρύζι. Καβουρδίζουμε για 2-3
λεπτά, προσθέτουμε τα μπαχαρικά, 2 φλιτζάνια ζωμό και 1 φλιτζάνι ζεστό νερό,
κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και βράζουμε για 5-10 λεπτά. Σβήνουμε την
εστία. Ρίχνουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο ή το μαιδανό, γυρίζουμε σε πυρέξ, βάζουμε
από πάνω το κρέας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά
μέχρι να ροδίσει .
Αλίντα
Κανάκη
Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ.
ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του
παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή
σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ