Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020

Μπεϊτί Κεμπάπ



Υλικά

1 πακέτο φύλλα κρούστας ή σφολιάτα
800 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, μουλιασμένο
1 ντομάτα μικρή τριμμένη στον τρίφτη
1 πρέζα κάρδαμο, κόλιανδρο, κύμινο, κουρκουμά, κανέλα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τσίλι, μοσχοκάρυδο, γαρίφαλο.
2 κ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
1 αυγό, χτυπημένο με λίγο νερό για το άλειμμα των φύλλων


Για την σάλτσα:

1 κουταλιά  της σούπας βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας τοματοπολτό
2 φλιτζάνια ζεστό νερό
1/2 κουταλιά του γλ. αλάτι, 1 πρέζα ζάχαρη, 1πρέζα κόκκινο πιπέρι,1πρέζα κανέλα.

Για το σερβίρισμα:

Γιαούρτι στραγγιστό,ψιλοκομμένο και ελαφρά καβουρδισμένο φιστίκι Αιγίνης, ψιλοκομμένο μαιδανό ή κόλιαντρο.








Εκτέλεση :
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, το ψωμί, την ντομάτα, τα μπαχαρικά, το λάδι, το αλάτι και ζυμώνουμε πολύ καλά. Όταν αφρατέψει το μείγμα του κιμά πλάθουμε σουτζουκάκια μακρουλά, στρώνουμε σε λαδωμένο ταψάκι και ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Απλώνουμε τη σφολιάτα ή το φύλλο κρούστας στον πάγκο εργασίας, τυλίγουμε ένα-ένα τα σουτζουκάκια με κομμάτια σφολιάτας κομμένα σε τετράγωνα κομμάτια, ή σε κάθε φύλλο τυλίγοντας τα σε ρολά. Κόβουμε σε λοξές ροδέλες και τα τοποθετούμε σε ελαφρά λαδωμένο ταψί κυκλικά. Αλείφουμε την επιφάνεια τους με αυγό αραιωμένο με λίγο νερό και πασπαλίζουμε προαιρετικά με σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25 – 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει το φύλλο. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το βούτυρο την ντομάτα το νερό, το αλάτι, την ζάχαρη το πιπέρι την κανέλα και βράζουμε την σάλτσα μέχρι να καραμελώσει. Σερβίρουμε το τυλιχτό κεμπάπ σε πιατέλα και γαρνίρουμε με την σάλτσα το γιαούρτι, το φιστίκι Αιγίνης και ψιλοκομμένο μαϊντανό ή κόλιαντρο.

Καλή όρεξη !

Αλίντα Κανάκη

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020

κολοκυθάκια γεμιστά με σος γιαουρτιού η αυθεντική πολίτικη συνταγή !


Στην πολίτικη κουζίνα τα κολοκυθάκια σερβίρονται με αυγολέμονο ή γιαούρτι. H γέμιση γίνεται συνήθως με ρύζι ή και κιμά, ντομάτα, κρεμμύδι, δυόσμο και μαϊντανό, ενώ σε παραλλαγή χρησιμοποιούνται κουκουνάρια, σταφίδες και ελάχιστη κανέλα χαρίζοντας την απίθανη γεύση.

Υλικά  

5-6 κολοκυθάκια
1/2 κιλό κιμά
1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
4-5 κλωνάρια μαϊντανό ψιλοκομμένο
4-5 κλωνάρια δυόσμο
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
1 κουτ.γλ. πάστα ντομάτας
1 κουταλιά σούπας ντοματοπολτό
Αλάτι και πιπέρι, κύμινο κόκκινο πιπέρι, μπαχάρι
( προαιρετικά καβουρδισμένο κουκουνάρι, σταφίδα μαύρη από ένα σφηνάκι και ελάχιστη κανέλα )


Για τη σος: 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
2-3 σκελίδες σκόρδο
1-2 κουταλιές ελαιόλαδο
2-3 φυλλαράκια δυόσμο
Λίγο χυμό λεμόνι
Αλάτι κόκκινο πιπέρι


Εκτέλεση




Σε μπολ βάζουμε το ρύζι με τον κιμά και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το κρεμμύδι τον άνηθο, τον δυόσμο, τον μαϊντανό ψιλοκομμένα, τον πελτέ, τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε. Πλένουμε τα κολοκυθάκια, κόβουμε το κοτσάνι κάθετα, αλλά και το πίσω μέρος, ξύνουμε  και αδειάζουμε το εσωτερικό τους. Γεμίζουμε με τον κιμά τα κολοκυθάκια, αφήνοντας μισό εκατοστό σε κάθε άκρη, γιατί η γέμιση με το ρύζι θα φουσκώσει. Βάζουμε τα κολοκυθάκια σε μεγάλη πλατιά κατσαρόλα, τα στρώνουμε να κάτσουν στον πάτο της. Προσθέτουμε νερό ως το άνοιγμα του κολοκυθιού, το ελαιόλαδο και τον τοματοπολτό. Αλατοπιπερώνουμε αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο κουρκουμά για υπέροχο χρώμα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει για 60’ περίπου λεπτά. Καθαρίζουμε και πολτοποιούμε το σκόρδο, σε μπολ προσθέτουμε λίγο ζωμό από την κατσαρόλα 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο, το σκόρδο το γιαούρτι, τον ψιλοκομμένο δυόσμο, το λεμόνι και ανακατεύουμε μέχρι να πετύχουμε μια υπέροχη σος γιαουρτιού. Σερβίρουμε τα κολοκυθάκια, περιχύνοντας τα με τη σος γιαουρτιού και διακοσμούμε το υπέροχο πιάτο μας, με κόκκινο πιπέρι και ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο η μαϊντανό.

Καλή όρεξη !

Αλίντα Κανάκη

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ


Σάββατο 8 Αυγούστου 2020

Μακαρόνια με αυθεντική σάλτσα μπολονέζ




Το Spaghetti bolognese είναι ένα πιάτο ζυμαρικών που είναι δημοφιλές εκτός της Ιταλίας (όπως σε άλλα μέρη της Ευρώπης, της Αμερικής της Ασίας-Ειρηνικού). Αποτελείται από μακαρόνια που σερβίρονται με σάλτσα από ντομάτες, κιμά, σκόρδο, κρασί και βότανα. Συχνά σερβίρεται με τριμμένη παρμεζάνα στην κορυφή ή τριμμένο τσένταρ. Μπορεί να σερβιριστεί με μεγαλύτερη αναλογία σάλτσας σε ζυμαρικά από ό, τι είναι συνηθισμένη στα γνήσια ιταλικά πιάτα μακαρονιών. Η σάλτσα μπορεί να τοποθετηθεί πάνω από τα ζυμαρικά (αντί να αναμιγνύεται, με τον ιταλικό τρόπο) ή ακόμη και να σερβίρεται ξεχωριστά από αυτό, αφήνοντας τους επισκέπτες να το αναμιγνύουν μόνοι τους.

Υλικά :

800 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 καρότα σε μικρούς κύβους
2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 φλ. ψιλοκομμένες ντομάτες
½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
500 γρ. ζωμό κρέατος
1 κλωνάρι σέλερι
1 φύλλο δάφνης
1 ξυλάκι κανέλας
1-2 κλαδιά φρέσκο θυμάρι
αλάτι-πιπέρι-κόκκινο πιπέρι-μια πρέζα ζάχαρη.

Για το σερβίρισμα


1 πακέτο μακαρόνια βρασμένα al dente
300 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο ή παρμεζάνα
2-3 κλωνάρια βασιλικό φρέσκο, ψιλοκομμένο ή μαϊντανό 




Εκτέλεση :

Σε πλατιά κατσαρόλα ρίχνουμε 1 κουταλιά ελαιόλαδο να κάψει καλά. Προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε για αρκετή ώρα ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ρίχνουμε το κρεμμύδι, τα καρότα το σέλερι και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε  το σκόρδο και μόλις βγάλει τα αρώματά του ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας τις ψιλοκομμένες ντομάτες, την ζάχαρη, την δάφνη, το ξυλάκι κανέλας, το ζωμό, το αλάτι, το κόκκινο πιπέρι  και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει ο κιμάς και να μελώσει η σάλτσα. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Κλείνουμε την εστία και προσθέτουμε το θυμάρι. Βράζουμε τα μακαρόνια al dente μοιράζουμε τα ζυμαρικά στα πιάτα και 3-4 μεγάλες κουταλιές σάλτσας σε κάθε πιάτο. Πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα, γαρνίρουμε με βασιλικό ή μαϊντανό και σερβίρουμε. Ένα αγαπημένο πιάτο με πλούσια γεύση που λατρεύουμε οι περισσότεροι !


Καλή όρεξη !

Αλίντα Κανάκη

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ


Σάββατο 1 Αυγούστου 2020

Δροσερή σαλάτα με μωβ λάχανο και γιαούρτι





Η μωβ σαλάτα με γιαούρτι είναι εύκολη στην παρασκευή δροσερή και πολύ νόστιμη.

Υλικά

1 μικρό μωβ λάχανο
1 μπολ με στραγγιστό γιαούρτι
2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
½ κουταλάκι γλυκού αλάτι


Διακόσμηση

μαϊντανός ψιλοκομμένος
καρύδια ψιλοκομμένα


Εκτέλεση




Ψιλοκόβουμε το μωβ λάχανο, σοτάρουμε για 5 λεπτά με το ελαιόλαδο και  αφήνουμε να κρυώσει.
Βάζουμε το κρύο λάχανο σε μπολ ανάμειξης, προσθέτουμε το γιαούρτι, την μαγιονέζα, το σκόρδο το αλάτι και ανακατεύουμε. ( προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε τουρσί πίκλες ψιλοκομμένες, καλαμπόκι βρασμένο ή κονσέρβα, και το απόλυτο μυστικό τα καρύδια, απογειώνουν την γεύση.) 
Τοποθετούμε την σαλάτα σε πιατέλα  και διακοσμούμε με καρύδια και μαϊντανό

Αλίντα Κανάκη

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ


Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020

Σμυρναίικα σουτζουκάκια στο φούρνο



Τα Σμυρναίικα σουτζουκάκια ή πολίτικα σουτζουκάκια στην Ελλάδα έγιναν γνωστά και πέρασαν από τους πρόσφυγες της Μικράς Ασίας και της Κωνσταντινούπολης. Τα σουτζουκάκια μαγειρεύονται στη κατσαρόλα, ενώ μπορούν πριν να έχουν τσιγαριστεί ελαφρά, και σερβίρονται με σάλτσα, μέσα στην οποία έχουν μαγειρευτεί ή αφεθεί να μαλακώσουν. Συνοδεύονται συνήθως με πιλάφι, αλλά και με πουρέ, πατάτες ή χωρίς συνοδευτικό. Απαντώνται πολλές παραλλαγές στην συνταγή, αλλά εν γένει τα σταθερά υλικά της παραδοσιακής συνταγής περιέχουν: μοσχαρίσιο κιμά, μαζί με χοιρινό κιμά, ψωμί, αβγά, κρεμμύδι, σκόρδο, και ντομάτα για τη σάλτσα, ενώ στα μπαχαρικά η παραδοσιακή συνταγή περιέχει σίγουρα κύμινο και κανέλα και από κει και πέρα αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό, ενώ μπορεί να περιέχει και λίγο κόκκινο κρασί, ξύδι και ζάχαρη.


Υλικά:

250 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
1 αυγό
1 μέτριο κρεμμύδι
1-2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο
1-2 σκελίδες σκόρδο
2 κλωνάρια μαιδανό
1 κλωνάρι δυόσμο
1 πρέζα ρίγανη ή θυμάρι
Ελάχιστο ξύδι
4-5 πατάτες μεγάλες
2-3 ώριμες μέτριες ντομάτες
2 πιπεριές πράσινες
1 κόκκινη
Ένα κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας
Αλάτι
Μια πρέζα μαύρο πιπέρι, κόκκινο πιπέρι, κύμινο, μπαχάρι, κουρκουμά
Κανέλα για την σάλτσα
Ελαιόλαδο




Εκτέλεση:

Βάζουμε τον κιμά σε μπολ, τρίβουμε τα κρεμμύδια μέσα στον κιμά για να μείνουν όλα τα υγρά και να είναι μαλακά, προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο. Μουλιάζουμε το ψωμί με λίγο νεράκι, στραγγίζουμε καλά και το τρίβουμε σε ψίχουλα μέσα στον κιμά. Προσθέτουμε τη ρίγανη, το μαιδανό, το δυόσμο τα μπαχαρικά το αλάτι, το ξίδι και το ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε πολύ καλά για ν’ αφρατέψει το μείγμα καλά. Πλάθουμε σε μακρόστενα κομμάτια και τα αραδιάζουμε αραιά σε ένα ταψί. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες ή σε χοντρές φέτες ελαφρά τηγανισμένες  και στρώνουμε ανάμεσα στα κεφτεδάκια. Διαλύουμε τον πελτέ ντομάτας, προσθέτουμε λίγο μείγμα λαχανικών και λίγη κανέλα. Περιχύνουμε το φαγητό και στρώνουμε από πάνω λεπτές φέτες ντομάτας και χρωματιστές πιπεριές η πράσινες πιπεριές. (προαιρετικά μπορούμε να τηγανίσουμε και τις πιπεριές ελαφρά) προσθέτουμε λίγο αλατάκι και ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Ψήνουμε στους 200°C για 1,5 ώρα σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι το φαγητό μας να πάρει χρώμα.

Τα μυστικά της πολίτικης κουζίνας μου: Για να απογειώσουμε τη γεύση  μπορούμε να προσθέσουμε στον κιμά, κουκουνάρι, αποξηραμένα κεράσια και σταφίδες σε μικρή ποσότητα.

Αλίντα Κανάκη

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ


Κοτόπουλο πανέ με παρμεζάνα




Υλικά

6 φιλετάκια κοτόπουλο (600γρ)
3/4 φλ.αλεύρι
3 μεγάλα αβγά
1,5 φλ. γαλέτα ή (τριμμένη φρυγανιά)
1/4 φλ. ψιλοτριμμένη παρμεζάνα
1 κουταλάκι μουστάρδα σε σκόνη
μισό κουταλάκι κουρκουμά
αλάτι πιπέρι
1/2 κουταλάκι ρίγανη
8 -10 κουταλιές ελαιόλαδο

Εκτέλεση:




Χτυπάτε τα φιλέτα για να μαλακώσουν και αλατοπιπερώνετε ελαφρά. Βάζετε το αλεύρι σε ένα πιάτο, χτυπάτε τα αβγά σε ένα βαθύ πιάτο και αναμιγνύετε τη γαλέτα με την παρμεζάνα, τη μουστάρδα, τον κουρκουμά, τη ρίγανη και λίγο αλατοπίπερο. Αλευρώνετε τα φιλέτα τινάζοντας τα καλά για να φύγει το περισσό αλεύρι, τα βουτάτε στα αβγά φροντίζοντας να πιάσουν καλά παντού, τα τυλίγετε στο μίγμα της γαλέτας, πιέζοντας τα για να κολλήσει καλά πάνω στα φιλέτα και να καλυφθούν παντού. Σε πλατύ και μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Βάζετε μέσα τα φιλέτα και τα ροδίζετε καλά, για 4-5 περίπου λεπτά από την κάθε πλευρά. Τα βγάζετε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν, συμπληρώνετε με άλλες δύο τρεις κουταλιές λάδι στο τηγάνι και συνεχίζετε με τα υπόλοιπα φιλέτα. Εναλλακτικά μπορείτε να τα ψήσετε στο φούρνο σε αντικολλητικό ταψί  που το έχετε αλείψει με 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο. Σερβίρονται ζεστά με τηγανιτές η ψητές λεμονάτες πατάτες συνοδεύοντας τα με λεμόνι.

Αλίντα Κανάκη

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ







Κυριακή 26 Ιουλίου 2020

Αστακομακαρονάδα






Υλικά :

2 αστακοί  1- 1/2 κιλό
1 πακέτο ζυμαρικά λιγκουίνι
3-4  ντομάτες φρέσκιες ώριμες
λίγο πελτέ ντομάτα
1 κρεμμύδι ξερό
1-2  σκελίδες  σκόρδο
μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα
κόκκινο πιπέρι 
κουρκουμά
τριμμένη παρμεζάνα
φιστίκι Αιγίνης ψιλοκομμένο (προαιρετικά)



Για την σάλτσα: 

Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες τις περνάμε από τον τρίφτη και αφήνουμε στην άκρη. Σε πλατιά κατσαρόλα  τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο ψιλοκομμένα. Όταν ξανθύνουν ρίχνουμε μέσα την ντομάτα, ψιλοκομμένο μαϊντανό, μια με δύο  κ. σ. πελτέ ντομάτα, αλάτι, πιπέρι μαύρο, πιπέρι κόκκινο ,πάπρικα, κουρκουμά λίγη ρίγανη η βασιλικό προαιρετικά  και εάν μας αρέσει το πικάντικο και λίγο τσίλι . Προσθέτουμε νερό και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα, να γλυκάνει και να καραμελώσει καλά. 

Για τους αστακούς: 

Βράζουμε σε μια κατσαρόλα τους αστακούς με καλά αλατισμένο νερό λίγο πάπρικα και κουρκουμά  για μισή ώρα. Όταν γίνουν βγάζουμε τους αστακούς και στο ίδιο νερό ρίχνουμε τα μακαρόνια. Τα βράζουμε για 6-7 λεπτά και αφού τα σουρώσουμε τα βάζουμε κάτω από το κρύο νερό. Καθαρίζουμε τους αστακούς προσθέτουμε στη σάλτσα ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε στην άκρη . Μετά τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και με ελαφριά φωτιά προσθέτουμε τα μακαρόνια με λίγο ελαιόλαδο, ρίχνουμε μέσα την σάλτσα  και ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά. Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα και ψιλοκομμένο μαϊντανό  η βασιλικό ή για πολύ ιδιαίτερη γεύση τριμμένο φιστίκι Αιγίνης με παρμεζάνα. Ο συνδυασμός απογειώνει το πιάτο με πολύ ιδιαίτερη γεύση!

Καλή όρεξη !

Αλίντα Κανάκη

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ