Πώς να μαρινάρετε και φτιάξετε τα πιο νόστιμα χοιρινά μπριζολάκια στην σχάρα ζουμερά και μαλακά ακριβώς όπως τα θέλετε .
Υλικά
:
2 κ. χοιρινά
μπριζολάκια λαιμού, πάχους 2 εκ.
6 κ.σ. ελαιόλαδο
¼ ποτήρι κόκκινο κρασί
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κ.γλ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.σ. φύλλα φρέσκου θυμαριού ή 1/2 κ.γ. ξερό θυμάρι
1/3 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1 κουταλιά πικάντικη μουστάρδα
1/3 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
χοντρό αλάτι
Εκτέλεση
:
Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τα μπριζολάκια σε απορροφητικό χαρτί. Ανακατεύουμε σε ταψάκι όλα τα υλικά της μαρινάδας εκτός από το αλάτι. Προσθέτουμε τα μπριζολάκια και ανακατεύουμε πολύ καλά. Τα κλείνουμε με διαφάνεια και τα αφήνουμε στο ψυγείο 8-10 ώρες. Τα γυρίζουμε δυο-τρεις φορές και ανακατεύουμε όσο μαρινάρονται. Βγάζουμε από το ψυγείο αλατίζουμε και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου περίπου 1- 2 ώρες. Τα ψήνουμε στα κάρβουνα ή σε καυτό τηγάνι-ψηστιέρα. Ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Γυρίζουμε τα μπριζολάκια συχνά, αλείφουμε με τη μαρινάδα ή με λίγο λάδι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 - 40 λεπτά. Σερβίρονται ζεστά με πράσινη δροσερή σαλάτα, ψητά λαχανικά, ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο κόλιαντρο, μαϊντανό, λεμόνι, μπούκοβο, λίγο αλάτι, σως μουστάρδας με θυμάρι και ρίγανη, τηγανιτές πατάτες ή ψημένες φέτες ψωμί και πίτες στα κάρβουνα.
Σως
μουστάρδας με θυμάρι και ρίγανη για ψητά κρέατα σχάρας
Υπέροχη μεσογειακή σάλτσα για όλα τα ψητά κρέατα σχάρας
με έντονη την γεύση της μουστάρδας και των μυρωδικών, Θυμάρι - ρίγανη κάνει
ιδανικό συνδυασμό και απογειώνει την γεύση !
Υλικά
:
5 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη (Ντιζόν)
5 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1κ.γ. θυμάρι
1κ.γ. ρίγανη
ξύσμα λεμονιού
1 κ.σ. κρέμα μπαλσάμικο ξύδι ή 1 στυμμένο λεμόνι
αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Παρασκευή
:
Ρίχνουμε όλα τα συστατικά στο μπλέντερ ή με μιξεράκι
χειρός χτυπάμε για μερικά δευτερόλεπτα να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά μας.
Αλίντα
Κανάκη