Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμα σπιτικά Λουκούμια με αρώματα και εξαιρετική εμφάνιση, το απόλυτο κέρασμα της νηστείας και όχι μόνο !
Υλικά:
12 καρότα
300 γραμμάρια
ζάχαρη
6 κουταλιές
της σούπας νισεστέ
1 ποτήρι χυμό
εσπεριδοειδών
½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη ζελέ πορτοκάλι ή
λεμόνι ή μανταρίνι
ξύσμα
πορτοκάλι, λεμόνι,μανταρίνι
2 κουταλιές
της σούπας χοντροκομμένα φουντούκια -
φιστίκια Αιγίνης καβουρδισμένα.
200 γρ. ινδοκάρυδο.
Για τον χυμό εσπεριδοειδών:
1 ποτήρι του νερού χυμό από 1 λεμόνι, 3 μανταρίνια, 1 πορτοκάλι
συμπληρώνουμε με νερό το ποτήρι .
Εκτέλεση :
Ξεφλουδίζουμε τα καρότα, κόβουμε σε ροδέλες και τα βάζουμε σε κατσαρόλα. Προσθέτουμε νερό, βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, στραγγίζουμε καλά από το νερό σκουπίζουμε με πετσέτα ή χαρτί κουζίνας. Πολτοποιούμε με μπλέντερ ή πολτοποιητή πατάτας ή με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε τη μετρημένη ζάχαρη και το νισεστέ σε ένα μπολ, ανακατεύουμε. Τρίβουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, λεμονιού, μανταρινιού και προσθέτουμε στο μείγμα νισεστέ. Προσθέτουμε τον χυμό των φρούτων με το νερό. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να επιτύχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε το αμυλούχο μείγμα στα καρότα, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το μείγμα να γίνει μαστιχωτό και να κολλά γύρω από την κουτάλα. Αποσύρουμε από την φωτιά προσθέτουμε τους καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς χοντροκομμένους και το τοποθετούμε σε πυρέξ το στρώνουμε καλά και το αφήνουμε να κρυώσει. Στην συνέχεια κόβουμε κομματάκια ή κάνουμε μπαλάκια και τα βουτάμε στην καρύδα, ή ζάχαρη άχνη, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο καβουρδισμένο φιστίκι Αιγίνης .
Αλίντα Κανάκη