Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Πολίτικη αφράτη τούρτα με σπανάκι




Υλικά:
3 αυγά
1,5 φλιτζάνια ζάχαρη
½ φλιτζάνι λάδι φυτικό
½ φλιτζάνι σπανάκι ή σέσκουλα
2 φλιτζάνια αλεύρι
μπέικιν πάουντερ
βανίλια
σαντιγί

Σαντιγί
1 κουτί φυτική κρέμα γάλακτος
1 κουτί ζωική κρέμα γάλακτος
1 βανίλια σε σκόνη
2-3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
1-2 σφηνάκια κονιάκ η αμαρέτο

Εκτέλεση για τη σαντιγί: Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ δυνατά μέχρι να δέσουν καλά, αφήνουμε στο ψυγείο 1-2 ώρες  για να πήξει.

Εκτέλεση:

Βράζουμε το σπανάκι ή τα σέσκουλα. Σουρώνουμε το σπανάκι πιέζοντας με τα δάχτυλά μας ώστε να φύγει σχεδόν όλο το νερό του, αναμειγνύουμε σε βαθύ μπολ τα αυγά με τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά με το μίξερ, προσθέτουμε το λάδι τη βανίλια το  αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Ψιλοκόβουμε το σπανάκι και το αναμειγνύουμε μέσα στο μείγμα  το ψήνουμε στο φούρνο στους 175 βαθμούς επί 20'-25'. Αφήνουμε επί 2'-3' να κρυώσει ,διορθώνουμε τις άκρες χωρίζουμε στη μέση και στρώνουμε με  τη μισή σαντιγί ,τοποθετούμε  από πάνω την υπόλοιπη και γαρνίρουμε με ψίχουλα από το κέικ και σταγόνες σοκολάτας.

Είναι ένα υπέροχο γευστικότατο και ελαφρύ γλυκό!!!

Καλή όρεξη!!!!
Αλίντα Κανάκη

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ 200160]Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου