Υλικά :
* 2-3 κουταλιές της σούπας άμυλο (ρυζάλευρο)
* 2 φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη
* 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
* Στήθος κοτόπουλο (χωρίς πέτσα)
* 1 λίτρο γάλα
* 150 - γραμμάρια φρέσκο βούτυρο (βούτυρο)
* Κανέλα (Προαιρετικό)
* βανίλια
Eκτέλεση
Βράζουμε πολύ καλά το στήθος κοτόπουλου και στη συνέχεια αλλάζουμε το νερό 2-3 φορές για να φύγει η μυρωδιά.
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη,το ρυζάλευρο τη βανίλια και το αλάτι,προσθέτουμε το γάλα και τα λιώνουμε καλά. Αλέθουμε με λίγο γάλα το κοτόπουλο στο μίξερ,η το χτυπάμε γουδί για να πετύχουμε πιο άψογη υφή .Σε χαμηλή φωτιά βράζουμε (10-15 λεπτά) και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα.
Όταν πήξει προσθέστε το βούτυρο να λιώσει γυρίζετε την κρέμα σε δίσκο και αφήστε να κρυώσει. Τοποθετείτε την κρέμα στο ψυγείο να κρυώσει 4-5 ώρες .Πασπαλίστε με λίγη κανέλα η προαιρετικά η και λίγη καρύδα η μαρμελάδα.
Kαλή όρεξη!!!Αλίντα Κανάκη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου