Yλικά:
400 γρ. κουβερτούρα σε κομμάτια
400 γρ. κουβερτούρα σε κομμάτια
1 φλιτζάνι
τσαγιού βούτυρο
3 κουταλιές
μέλι
1 πακέτο
μπισκότα βουτύρου
1 φλιτζάνι
δημητριακά ολικής άλεσης
½ φλιτζάνι
καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
300 γρ. σοκολάτα γάλακτος λιωμένη
300 γρ. σοκολάτα γάλακτος λιωμένη
1
σφηνάκι λικέρ amaretto
Εκτέλεση:
Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη κουβερτούρα με το βούτυρο, ρίχνουμε
μέσα το μέλι και τα θρυμματισμένα μπισκότα. Έπειτα ρίχνουμε τα δημητριακά το amaretto και την καρυδόψιχα. Ανακατεύουμε πολύ
καλά στρώνουμε μια λαδόκολλα σε πυρέξ ,αδειάζουμε
το μίγμα και το στρώνουμε προσεκτικά με σπάτουλα. Το βάζουμε στο ψυγείο και
αφού παγώσει, το αναποδογυρίζουμε σε ξύλο κοπής ,κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια
και βουτάμε τις γκοφρέτες στη λιωμένη σοκολάτα. Βάζουμε τις γκοφρέτες στο
ψυγείο έως ότου παγώσουν καλά. Οι σπιτικές γκοφρέτες είναι σκέτη
απόλαυση!!!
Αλίντα Κανάκη
Τα
κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160]
Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου,
με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή
άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου