Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019

Elbasan κατσαρόλας



Υλικά

Για το κρέας
2 μερίδες κρέατος της αρεσκείας σας
1 ξερό κρεμμύδι
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
μοσχοπίπερο
λίγο κουρκουμά

Για την σάλτσα

1 αυγό
1 φλιτζάνι γιαούρτι
1 – 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι (ανάλογα με την ρευστότητα του γιαουρτιού)
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

Σε μια πλατιά κατσαρόλα ροδίζουμε καλά το κρέας από όλες τις πλευρές και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει και το κρεμμύδι μας και προσθέτουμε 1 με 2 ποτήρια νερό και τα καρυκεύματα. Χαμηλώνουμε την φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει καλά.Μόλις μαλακώσει το κρέας μας χτυπάμε όλα τα υλικά της σάλτσας στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Τοποθετούμε το κρέας σε ένα ταψάκι, το περιχύνουμε με την σάλτσα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει η σάλτσα.

Καλή όρεξη!!!!
Αλίντα Κανάκη
Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου