Yλικά:
1 λίτρο γάλα
(βουβαλινό)
1/2 κούπα
ρυζάλευρο ή νισεστέ η ριζάλευρο
1/4 κούπας
ζάχαρη
5-6
κουταλάκια σούπας ζάχαρη για το κάψιμο της επιφάνειας
1-2 κουτ. σούπας ανθόνερο
Παρασκευή:
Παρασκευή:
Σε
μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε το γάλα, το ρυζάλευρο ή το νισεστέ, τη
ζάχαρη, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα συνέχεια για να μη σβολιάσει βράζουμε
έως ότου πήξει προσέχοντας να μη κολλήσει η κρέμα. Σε λίγη ώρα θα δείτε ότι
αρχίζει να πήζει.. η κρέμα θα πρέπει να είναι παχύρευστη, απαλή και όχι σφιχτή.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε το ανθόνερο, ανακατεύουμε κατά
διαστήματα έως ότου κρυώσει για να μην πιάσει κρούστα. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε
την ζάχαρη έως ότου πάρει ανοιχτό χρώμα καραμέλας αφήνουμε να πάρει δύο τρεις βράσεις
και στρώνουμε σε μέτριο ταψάκι. Από πάνω ρίχνουμε την κρέμα και βάζουμε το
ταψάκι στο μάτι της κουζίνας έως ότου δούμε ότι η καραμέλα μελώνει και το γλυκό
μας αποκτά αυτή την υπέροχη κρούστα του καζάν ντι πί. Ελέγχουμε με σπάτουλα να
μην καεί ο πάτος και πικρίσει το γλυκό. Αποσύρουμε από την φωτιά αφήνουμε να
κρυώσει και τοποθετούμε στο ψυγείο. Το γλυκό σερβίρετε αναποδογυρισμένο με
σπάτουλα η κρέμα του που είναι ελαφρώς
καμένη και καραμελωμένη, έχει μια χαρακτηριστική γεύση και μυρωδιά που το κάνει
απολαυστικό, δροσερό και μοναδικά υπέροχο στη γεύση. Σερβίρεται και σε ρολάκια
γυρίζοντας τα αναποδογυρισμένα με την σπάτουλα. Γαρνίρετε με ψιλοκομμένο φιστίκι
Αιγίνης και κανέλα. Eίναι το αγαπημένο μου γλυκό!!!
Αλίντα Κανάκη
Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ.
ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του
παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή
σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου