Υλικά:
25-30 κολοκυθοανθοί
2 φλ.τσ. ρύζι
2-3 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 κουταλιά της σούπας μαύρη σταφίδα
25-30 κολοκυθοανθοί
2 φλ.τσ. ρύζι
2-3 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 κουταλιά της σούπας μαύρη σταφίδα
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένα κράμπερι
2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρια
1 μεγάλο ματσάκι μαϊντανό, δυόσμο και άνηθο ψιλοκομμένα
3 μέτριες, ώριμες ντομάτες, περασμένες στον τρίφτη
2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρια
1 μεγάλο ματσάκι μαϊντανό, δυόσμο και άνηθο ψιλοκομμένα
3 μέτριες, ώριμες ντομάτες, περασμένες στον τρίφτη
2-3
μήλα κομμένα σε ροδέλες για να στρώσουμε στην κατσαρόλα
1 φλ περίπου καλό ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι ,κουρκουμά
1 φλ περίπου καλό ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι ,κουρκουμά
Παρασκευή:
Πλένουμε προσεκτικά τους κολοκυθοανθούς και αφαιρούμε τον κίτρινο στήμονα, εσωτερικά.( πρέπει να είναι ημέρας και πάρα πολύ φρέσκοι για να γίνει το φαγητό μας νόστιμο).
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Ρίχνουμε το ρύζι και τα κουκουνάρια ανακατεύουμε για περίπου 1'. Ρίχνουμε τη ντομάτα, ελάχιστη ζάχαρη, τις σταφίδες, το κράμπερι, αλάτι, πιπέρι τον κουρκουμά και σιγοβράζουμε για 2'-3'.
Βγάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα μυρωδικά, ανακατεύουμε καλά. Σε πλατιά κατσαρόλα σαρώνουμε κομμένα μήλα, γεμίζουμε κάθε ανθό περίπου στα 3/4, γυρίζουμε ελαφρά την άκρη του και τον ακουμπάμε στην κατσαρόλα με την άκρη προς τα κάτω. Κάνουμε το ίδιο με όλους τους ανθούς, ακουμπώντας τους πλάι-πλάι. Ρίχνουμε λίγο νεράκι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο τοποθετούμε από επάνω ένα βαρύ πιάτο ανάποδα, ώστε να τους συγκρατεί καλά, να μην ανοίξουν στο ψήσιμο. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοψηθούν μέχρι να απορροφήσουν το νερό και να μαλακώσει το ρύζι.
Σερβίρουμε τους ανθούς σε θερμοκρασία περιβάλλοντος ή κρύους και τους συνοδεύουμε με γιαούρτι η με λίγο λεμόνι δυόσμο η μαϊντανό.
Προαιρετικά : Μπορούμε να
προσθέσουμε στο υλικό της γέμισης χοντροκομμένη
φέτα η γεύση είναι απίστευτη!!!!
Σάλτσα
γιαουρτιού:
Υλικά
γιαούρτι στραγγιστό
Δύο κουταλιές της σούπας κόκκινο πιπέρι η πελτέ ντομάτας.
Δύο κουταλιές της σούπας κόκκινο πιπέρι η πελτέ ντομάτας.
Παρασκευή:
Καβουρδίζουμε με λίγο φρέσκο βουτυράκι τον πελτέ ντομάτας η το κόκκινο
πιπέρι, σερβίρουμε τα μήλα από πάνω τους
κολοκυθοανθούς με τη σάλτσα τους ,από
πάνω το γιαούρτι με τη βουτυράτη
σάλτσα!!!!!
Καλή όρεξη !!!
Αλίντα Κανάκη
Τα
κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160]
Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου,
με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή
άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ
http://www.zodia-astrologia-taro.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου