Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Σμυρνέικα κουλουράκια




Υλικά:

1 κιλό βούτυρο (μισό φρέσκο βούτυρο και μισό μαργαρίνη)
1 ποτήρι του νερού σπορέλαιο
1/2 κιλό ζάχαρη
3 βανίλιες
2κ.σ μπέικιν πάουντερ
1 ποτηράκι του καφέ κονιάκ
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
ξύσμα πορτοκαλιού
αλεύρι περίπου 2 και 1/2 κιλά
2 κρόκους αβγού για επάλειψη

Παρασκευή:

Αφήνουμε το βούτυρο εκτός ψυγείου να πάρει θερμοκρασία δωματίου και να μαλακώσει.Xτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ καλά μέχρι να αφρατέψει πολύ καλά, προσθέτουμε το σπορέλαιο σιγά σιγά, τη ζάχαρη και αφήνουμε να χτυπηθούν πολύ καλά. Προσθέτουμε τις βανίλιες, το κονιάκ, το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα πορτοκαλιού. Προσθέτουμε στο αλεύρι το μπέικιν πάουντερ ανακατεύουμε και ρίχνουμε στο υλικό μας, σιγά σιγά ζυμώνοντας απαλά με τα χέρια μέχρι η ζύμη μας να γίνει ελαστική.
Πλάθουμε τα κουλουράκια σε πλεξούδες και αλείφουμε με αβγό. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.

Καλή επιτυχία!!!

Αλίντα Κανάκη

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου