Ένα πεντανόστημο γλυκό που μας έρχεται από
τον Καναδά και πήρε το όνομα του από την πόλη Nanaimo στην British Columbia!
Συστατικά
Για την βάση
·
120 gr βούτυρο ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου
·
50 gr ζάχαρη
·
50 gr κακάο άγλυκο
·
1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο
·
1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
·
200 gr μπισκότα Digestive ή Μιράντα (αλεσμένα)
·
50 gr. καρύδια χοντραλεσμένα,
·
λίγο κονιάκ ή Αμαρέτο
Για την γέμιση
·
56 gr βούτυρο ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου
·
2-3 κουταλιές της σούπας γάλα
·
2 κουταλιές της σούπας κούσταρ-πάουντερ με άρωμα βανίλιας
·
1/2 κουταλιές του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
·
230 gr ζάχαρη άχνη
Για την επικάλυψη
·
115 gr κουβερτούρα
·
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο ανάλατο
·
65 gr Ινδοκάρυδο, αμύγδαλο φιλέ ή φιστίκι Αιγίνης.
Εκτέλεση
1.
Για την βάση: Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το
κακάο και το αυγό και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να πήξει. Κατεβάζουμε από τη
φωτιά και προσθέτουμε τη βανίλια, το κονιάκ, τα αλεσμένα μπισκότα και τα
χοντραλεσμένα καρύδια.
2.
Βουτυρώνουμε ένα τετράγωνο ταψί και στρώνουμε τη βάση με τα
δάχτυλά μας για να πάει παντού ομοιόμορφα το υλικό. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και
βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα.
3.
Για την γέμιση: Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μέχρι να γίνει κρέμα. Προσθέτουμε
όλα τα υπόλοιπα υλικά και αναμιγνύουμε καλά.
4.
Βγάζουμε το ταψί από το ψυγείο και απλώνουμε τη γέμιση με μια
σπάτουλα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε πάλι στο ψυγείο για μισή ώρα.
5.
Για την επικάλυψη: Λιώνουμε σε μπεν-μαρί τη κουβερτούρα και προσθέτουμε το
βούτυρο. Απλώνουμε με σπάτουλα πάνω από τη γέμιση και στολίζουμε με το
ινδοκάρυδο, φυστίκι Αιγίνης ή αμύγδαλο φιλέ.
Από την Αλίντα Κανάκη
Τα
κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160]
Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου,
με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή
άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου