Yλικά :
4 αυγά
1 φλιτζάνι
ελαιόλαδο ή λιωμένο βούτυρο φρέσκο
1,5
φλιτζάνια ζάχαρη
1/2 πακέτο
γιαούρτι
½ κ.γ. σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
2 μεγάλα
πορτοκάλια
Αλεύρι μαλακό
Εκτέλεση :
Χτυπάμε πολύ
καλά τα αυγά με την ζάχαρη προσθέτουμε το βούτυρο ή το λάδι. Συνεχίζουμε το
χτύπημα μέχρι να ασπρίσει το μείγμα καλά. Προσθέτουμε την σόδα το μπέικιν και
το γιαούρτι ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι
να πετύχουμε μαλακή και αφράτη ζύμη. Σε ένα μικρό μπολ,ρίχνουμε λίγο λάδι
βουτάμε τα χέρια μας και πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλάκια μέγεθος μανταρινιού.
Τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Περνάμε με κρόκο
αυγού, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς
μέχρι να πάρουν όμορφο κοκκινωπό χρώμα (προσέχουμε να μην ξεραθούν ). Αν
θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε στην ζύμη μαύρες σταφίδες που τις έχουμε
μουλιάσει σε ζεστό νερό. Είναι πεντανόστιμα τα παραδοσιακά πολίτικα μπισκότα Sam
!
Kαλή επιτυχία
Αλίντα Κανάκη
Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία
της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και
γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή
περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια
της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ
Τα πορτοκαλια που τα βαζουμε δεν γραφεις στην αικτελεση?
ΑπάντησηΔιαγραφή