Ντομάτες à la Provençale - μια κλασική σπεσιαλιτέ της Γαλλικής κουζίνας
Σοτάρουμε πάτους τομάτας, (κόβουμε τις τομάτες στην μέση)
τους τοποθετούμε σε ένα γαστρονόμ, ταψί ή πυρέξ γεμίζουμε με κρεμμύδια σοτέ, τομάτα κονκασέ,1πρέζα
σκόρδο σκόνη, μαϊντανό, θυμάρι, ή βασιλικό, ψίχα ψωμιού και γκρατινάρουμε στον
φούρνο, πασπαλίζουμε είτε με γαλέτα,
είτε με τριμμένο τυρί παρμεζάνα, κομματάκια μπέικον και βουτύρου ή 2-3
κουταλιές ελαιόλαδο στην κορυφή (βάζουμε για 20 λεπτά κάτω από ζεστό φούρνο ή
γκριλ, ώστε να κάνουν κρούστα στην επιφάνεια και να καραμελώσουν.)
Σερβίρω με φύλλα μαϊντανό και ψιλοκομμένα καρύδια.
Από
την βιβλιογραφία της Αλίντα Κανάκη :
Μυστικά Γαστρονομίας
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου