Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

Τομάτες προβενσάλ


 

Ντομάτες à la Provençale - μια κλασική σπεσιαλιτέ της Γαλλικής κουζίνας

Σοτάρουμε πάτους τομάτας, (κόβουμε τις τομάτες στην μέση) τους τοποθετούμε σε ένα γαστρονόμ, ταψί ή πυρέξ  γεμίζουμε με κρεμμύδια σοτέ, τομάτα κονκασέ,1πρέζα σκόρδο σκόνη, μαϊντανό, θυμάρι, ή βασιλικό, ψίχα ψωμιού και γκρατινάρουμε στον φούρνο, πασπαλίζουμε  είτε με γαλέτα, είτε με τριμμένο τυρί παρμεζάνα, κομματάκια μπέικον και βουτύρου ή 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο στην κορυφή (βάζουμε για 20 λεπτά κάτω από ζεστό φούρνο ή γκριλ, ώστε να κάνουν κρούστα στην επιφάνεια και να καραμελώσουν.)

Σερβίρω με φύλλα μαϊντανό και ψιλοκομμένα καρύδια.

Από την βιβλιογραφία της Αλίντα Κανάκη  : Μυστικά Γαστρονομίας 



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου