Πολίτικη
βασιλόπιτα η αυθεντική ! Με τριφτή ζύμη σαν του κουραμπιέ με αρώματα
από μαχλέπι μαστίχα και βούτυρο γάλακτος .
Υλικά:
250
γρ. φρέσκο βούτυρο γάλακτος
120
γρ. καλαμποκέλαιο
300
γρ. ζάχαρη
¾
ποτηριού σταχτόνερο, η κρεμόριο
κανέλα,γαρίφαλο
μαχλέπι
μαστίχα
1
φακελάκι μπεϊκιν πάουντερ
μισό
½ φλ. του καφέ κονιάκ,
αλεύρι,
για όλες τις χρήσεις, όσο πάρει για να γίνει μία ζύμη μαλακιά και αφράτη σαν
του κουραμπιέ.
κρόκος
αυγού
αμύγδαλο
φιλέ
χρυσό
φλουρί η νόμισμα
άχνη
ζάχαρη για ντεκόρ
Η δόση είναι για ταψί 30 εκ.
Χτυπάμε πολύ καλά
το βούτυρο με το καλαμποκέλαιο μέχρι να ασπρίσει και προσθέτουμε λίγο - λίγο το σταχτόνερο και τη ζάχαρη εναλλάξ, και
τέλος την κανέλα το γαρίφαλο, το μαχλέπι, την μαστίχα .Προσθέτουμε το αλεύρι
(για όλες τις χρήσεις) σιγά σιγά. Ζυμώνουμε απαλά ως που να δέσουν τα υλικά. Η
ζύμη πρέπει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα και να μη κολλάει στα χέρια, όπως του
κουραμπιέ. Βάζουμε την βασιλόπιτα στο ταψάκι κρύβουμε στη ζύμη το φλουρί
αλείφουμε την επιφάνεια της με κρόκο αυγού και στολίζουμε με βουτυρωμένο
αμύγδαλο φιλέ. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς χωρίς αέρα για 30-45 λεπτά ανάλογα με
τον φούρνο μας. Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Καλή επιτυχία!!!
Αλίντα Κανάκη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου