Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

Μοσχαράκι τυλιχτό με φύλλο κρέπας και μοτσαρέλα


 

Μια συνταγή για ένα πεντανόστιμο πιάτο. Μοσχάρι ή ανάμεικτο με αρνάκι και λαχανικά σε φύλλο κρέπας. Απολαύστε το στο κυριακάτικο τραπέζι σας, αλλά και στο επίσημο και εορταστικό τραπέζι.

Υλικά:
για τις κρέπες :

4 αυγά

2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2Lt (2 φλ.) φρέσκο γάλα

100gr (2 -3 κ.σ.) βούτυρο λιωμένο(μαργαρίνη)

μισό κουταλάκι ζάχαρη

λίγο  αλάτι ( προαιρετικά στo μείγμα τρίβουμε λίγο μοσχοκάρυδο)

Παρασκευή :

Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε καλά  όλα τα υλικά. Ζεσταίνουμε καλά  ένα τηγανάκι μεσαίου μεγέθους και ρίχνουμε περίπου ένα φλιτζανάκι του καφέ (40 γρ.) χυλό στο τηγάνι, τον απλώνουμε να πάει παντού και όταν ροδίσει από τη μία πλευρά, με τη βοήθεια μιας σπάτουλας, αναποδογυρίζουμε να ψηθεί και από την άλλη.

για την γέμιση : 

1 Kg. μοσχαρίσιο κρέας (σπάλλα),σε μικρά κομματάκια

500 gr. αρνίσιο κρέας για κεμπάπ 

200 gr. αρακά βρασμένο η κονσέρβα                         

2 -3 πατάτες μέτριες σε μέγεθος

1 -2 καρότα,

1-2 κόκκινες πιπεριές

1 -2 πράσινες πιπεριές,

1-2 μέτριες ώριμες ντομάτες

1 μεγάλο κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

5-6  κ.σ. ελαιόλαδο παρθένο έξτρα

1 φλ. ζωμό κρέατος

3 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι

πιπέρι φρεσκοτριμμένο

λίγο μπαχάρι

λίγο κουρκουμά

αλάτι.


για το ψήσιμο : 

 1 κ.σ. βούτυρο

10-15  φέτες τυρί που λιώνει (κασέρι, γκούντα ή μοτσαρέλα),

 2 ώριμες ντομάτες

καυτερές πράσινες πιπεριές προαιρετικά



 Προετοιμασία :


Σε πλατιά κατσαρόλα καβουρδίζουμε ψιλοκομμένο το κρεμμύδι και το σκόρδο πολτοποιημένο, προσθέτουμε τους κύβους κρέατος και σοτάρουμε μέχρι να κοκκινίσει καλά από όλες τις πλευρές ,προσθέτουμε χλιαρό ζωμό κρέατος ,το καρότο κομμένο σε κιβάκια και βράζουμε για περίπου μία ώρα ,προσθέτουμε  τις πιπεριές κομμένες σε λεπτές λωρίδες  και τέλος τις πατάτες σε κιβάκια. Αφού σοταριστούν όλα τα λαχανικά, προσθέτουμε το θυμάρι, το πιπεράκι, το μπαχάρι, τον κουρκουμά και αλατάκι (1 γεμάτη κ.γ.), σκεπάζουμε το σκεύος με το καπάκι του και αφήνουμε  να σιγοβράσει ανακατεύοντας συχνά γιατί το φαγητό χυλώνει και υπάρχει πιθανότητα να κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας. Όταν το κρέας μαλακώσει, κατεβάζουμε  το σκεύος από την φωτιά και αφήνουμε να χλιαρίνει και ετοιμάζουμε τις κρέπες. Αφαιρούμε τα κλαδάκια από το θυμάρι. Στη συνέχεια αλείφουμε ένα ταψάκι με βούτυρο, γεμίζουμε με 2 μεγάλες κουταλιές της σούπας από την γέμιση και τυλίγουμε σε τετράγωνα  πακετάκια.Βάζουμε το πακετάκι μέσα στο ταψί και  αν θέλουμε βάζουμε στην επιφάνεια του μισή φέτα κίτρινο τυρί, μια φέτα ντομάτα και μια πιπεριά γλυκιά η καυτερή για πιο πικάντικη γεύση. Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C και αφήνουμε να ψηθεί για 20-30 λεπτά. Βγάζουμε το φαγητό από τον φούρνο και αφήνουμε  να σταθεί ένα τεταρτάκι πριν το σερβίρουμε. Σερβίρετε κατά προτίμηση ζεστό και είναι υπέροχο!!!. 

 Αλίντα Κανάκη

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου