Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022

Καρότα Βισύ (Vichy) II Από την βιβλιογραφία της Αλίντα Κανάκη : Μυστικά Γαστρονομίας


Ένα υπέροχο συνοδευτικό πιάτο για τους λάτρεις της Γαλλικής κουζίνας

Κόβουμε τα καρότα σε ψιλές φέτες. Τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό, ή σε μεταλλικό αφρώδες νερό, τα κρυώνουμε και τα γλασάρουμε με βούτυρο, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη. Τέλος προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό.

 


 Ντρέσινγκ για σαλάτα με καρότα Vichy

1 κ.σ. σουσάμι, ή ηλιόσπορους  καβουρδισμένους (προαιρετικά)

2 κ.σ. χυμό λεμονιού

1½ κ.σ. ελαιόλαδο

½ κ.γλ. ζάχαρη

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ψιλοκομμένο μαϊντανό

Από την βιβλιογραφία της Αλίντα Κανάκη  : Μυστικά Γαστρονομίας 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου