Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

Αφράτα κρουασανάκια βουτύρου ΙΙ Από την Αλίντα Κανάκη !


Η πιο αφράτη ζύμη για σπιτικά κρουασάν με βουτυρένια γεύση για να απολαύσετε με το πρωινό τον καφέ το τσάι σκέτα ή με γέμιση !

Υλικά :

1 κρόκο αυγού

1 ποτήρι ζεστό νερό (200 ml)

1 ποτήρι ζεστό γάλα (200 ml)

½  ποτήρι λάδι φυτικό (100 ml)

3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (40 γρ.)

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (6 γρ.)

1 φακελάκι στιγμιαία  μαγιά (11 γρ.)

5 ποτήρια αλεύρι (500/550gr) για όλες τις χρήσεις (η ποσότητα μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την ποιότητα του αλευριού, προστίθεται ελεγχόμενα)

125 γρ. βούτυρο μαργαρίνη ή φρέσκο βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων.

Για την επικάλυψη

κρόκος αυγού + 1 κουταλάκι του γλυκού γάλα

Παρασκευή

Ανακατεύουμε σε βαθύ μπολ όλα τα υλικά για τη ζύμη, προσθέτουμε ελεγχόμενα το αλεύρι έως ότου πετύχουμε μια μέτρια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε μέχρι να φουσκώσει, στην συνέχεια ανοίγουμε 10 φύλλα σε μέγεθος ενός πιάτου του γλυκού, αλείφουμε με μαργαρίνη ή φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου το κάθε φύλλο και τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο, σκεπάζουμε τα φύλλα με μεμβράνη και αφήνουμε να παγώσει το βούτυρο για μισή ώρα στο ψυγείο. Βγάζουμε τα φύλλα από το ψυγείο και ανοίγουμε σε μεγάλο φύλλο, κόβουμε 16 τρίγωνα ή στο μέγεθος που επιθυμούμε. Τυλίγουμε κάθε τρίγωνο σε ρολό κρουασάν, τοποθετούμε σε ταψί με αντιπολιτικό χαρτί, αφήνουμε για 20 λεπτά να φουσκώσουν, αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν. Ότι πιο απολαυστικό έχετε φάει ποτέ!

Απολαύστε τα !

Αλίντα Κανάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου