Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

Κέικ Ρολό με ροδοπέταλα για την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου ΙΙ Από την Αλίντα Κανάκη!


Ένα κέικ με πολύ εκλεπτυσμένη και ιδιαίτερη γεύση τριαντάφυλλο και άρωμα Ανατολής ! Ιδανικό για να συναρπάσετε τον αγαπημένο σας την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου.

Υλικά για την βάση:

4 αυγά

¾ του φλιτζανιού τσαγιού ζάχαρη

¾ του φλιτζανιού τσαγιού αλεύρι για κέικ (που φουσκώνει μόνο του)

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

½ φλιτζάνι του τσαγιού ροδοπέταλα από ροζ αρωματικά τριαντάφυλλα ‘η εναλλακτικά 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι από ροδοπέταλα ( με γεύση τριαντάφυλλο)

1 βανίλια

λίγο νερό


Υλικά για γέμιση:

1 κουτάκι κρέμα γάλακτος

½ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη άχνη

2 κουταλιές της σούπας λικέρ τριαντάφυλλο ή σιρόπι τριαντάφυλλο

340 gr μαρμελάδα βατόμουρο ή κεράσι

1 βανίλια

Προετοιμασία γέμισης:

Χτυπάμε στο μπλέντερ την κρέμα γάλακτος, 1 βανίλια και 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη και στο τέλος προσθέτουμε το λικέρ ή το σιρόπι τριαντάφυλλου. Αφήνουμε την γέμισή μας στο ψυγείο για να κρυώσει και να σφίξει.

Προετοιμασία της βάσης:

Χτυπάμε στο μίξερ μας τους κρόκους για 2 λεπτά και σε ξεχωριστό δοχείο τα ασπράδια με την ζάχαρη, ώστε να κάνουμε μια σφιχτή μαρέγκα. Ενσωματώνουμε τα 2 υλικά μας και προσθέτουμε σε μικρές δόσεις το αλεύρι, καθώς και το μπεικιν πάουντερ, το αλάτι, την βανίλια και τα ροδοπέταλα.

Σε ένα τετράγωνο κατά προτίμηση ταψί φούρνου στρώνουμε μια λαδόκολλα, την αλείφουμε πολύ καλά με βούτυρο και στρώνουμε με σπάτουλα ομοιόμορφα το μείγμα από το μίξερ μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 10-12 λεπτά. Η βάση μας είναι έτοιμη. Την βγάζουμε από το ταψί με την λαδόκολλα και την ακουμπάμε πάνω σε μια πετσέτα για να κρυώσει λίγο (όχι όμως τελείως).

Όταν έχει κρυώσει αρκετά, στρώνουμε την γέμιση που έχουμε αφήσει στο ψυγείο μας να κρυώσει, και τυλίγουμε προσεκτικά σε ένα σφιχτό ρολό, αφαιρώντας ταυτόχρονα την πετσέτα και την λαδόκολλα. Το αφήνουμε και πάλι στο ψυγείο να κρυώσει.

Όταν πρόκειται να το σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, κόβουμε σε ροδέλες και σερβίρουμε με μια μπάλα παγωτού. Μπορούμε επίσης να διακοσμήσουμε το πιάτο μας με λίγα ροδοπέταλα. Συνδυάζεται εξαιρετικά με ροζ σερμπέτι ρόδου.

Αλίντα Κανάκη

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου