Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022

Σπιτικό λικέρ ρόδι II Από την Αλίντα Κανάκη !


Φτιάξτε το δικό σας σπιτικό λικέρ ρόδι - Το ιδιαίτερο ρουμπινί χρώμα του και τα υπέροχα αρώματα στην γεύση του θα σαγηνεύσουν  τους πάντες !

Υλικά :

1 κιλό σπόρους ροδιού

 750 γρ. ζάχαρη

10-15 γαρύφαλλα

4 – 5  ξυλάκια κανέλα

750 ml βότκα ή τσίπουρο (αν θέλουμε να το κάνουμε πολύ δυνατό)

Εκτέλεση :

Βάζουμε τους σπόρους, τη ζάχαρη την κανέλα και τα γαρίφαλα σε ένα μεγάλο γυάλινο δοχείο, που να κλείνει αεροστεγώς. Το κλείνουμε καλά και το αφήνουμε για 1 μήνα στο πιο ζεστό σημείο του σπιτιού. Σε τακτά χρονικά διαστήματα, ανακινούμε δυνατά το δοχείο για να διαλύεται η ζάχαρη και να μην κάθεται στον πάτο. Μετά τον 1 μήνα, σουρώνουμε καλά το μείγμα μας σε λεπτή σήτα, πιέζοντας παράλληλα τους σπόρους για να βγάλουν όλα τα πολύτιμα υγρά τους. Ρίχνουμε τη βότκα ή το τσίπουρο μεταγγίζουμε σε γυάλινο μπουκάλι, το αφήνουμε για 15 ημέρες ώστε να αναμειχθούν καλά όλα τα αρώματα και σερβίρουμε.

Το μυστικό της συνταγής : Αν θέλουμε το λικέρ μας να πάρει σκούρο χρώμα (μπορντό) αντικαθιστούμε την βότκα ή το τσίπουρο με κονιάκ.

Αλίντα Κανάκη

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου