Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022

Αρνί στιφάδο με κάστανα και κονιάκ ΙΙ Από την Αλίντα Κανάκη

Ένα από τα πιο νόστιμα φαγητά που έχετε ποτέ δοκιμάσει. Ο συνδυασμός του κάστανου με τα λαχανικά το αρνί και το κονιάκ απογειώνουν την γεύση και κάνουν το πιάτο εκλεκτό !

Υλικά

500 γρ κάστανα

500 γρ αρνί κομμένο σε κυβάκια

500 γρ πατάτες

3 κρεμμύδια

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

2 πράσινες πιπεριές

7 ντοματίνια

1 φλιτζάνι ζεστό νερό

½  ποτήρι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

ηλιέλαιο για τηγάνισμα

αλάτι πιπέρι μπαχάρι

10 μανιτάρια

½ ποτηράκι καλό κονιάκ

Εκτέλεση

Ξύνουμε  τα κάστανα και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Ξεφλουδίζουμε από τα κελύφη τους. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές. Σκουπίζουμε τα μανιτάρια με ένα υγρό πανί και τα κόβουμε σε φέτες. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε το κρέας και καβουρδίζουμε μέχρι να απελευθερωθούν και να απορροφηθούν οι χυμοί του κρέατος. Προσθέτουμε τις πιπεριές, τα ντοματίνια, τη ζάχαρη το ζεστό νερό και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Προσθέτουμε τα κάστανα, τα μανιτάρια σε φέτες, το αλάτι, το πιπέρι το μπαχάρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Τοποθετούμε τις πατάτες γύρω από το πιάτο σερβιρίσματος και προσθέτουμε το κρέας στη μέση. Σερβίρουμε ζεστό και γαρνίρουμε με φρέσκο δενδρολίβανο.

Παραλλαγή : Μπορούμε να προσθέσουμε 1 φύλο δάφνης και μαζί με τις πιπεριές και τα ντοματίνια  2 καρότα κομμένα σε φέτες.

Αλίντα Κανάκη

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου