Παρασκευή 22 Απριλίου 2022

Τσουρέκια εύκολα με μέλι ΙΙ Συνταγή της Αλίντα Κανάκη


Εύκολη συνταγή για αφράτα, αρωματικά και πεντανόστιμα τσουρέκια γεμάτα ίνες, χωρίς ζύμωμα, χωρίς μίξερ με την πιο απλή διαδικασία  που εγγυάται την απόλυτη επιτυχία !

Υλικά

500 γρ. αλεύρι για τσουρέκι

30 γρ. μαγιά νωπή

150 ml νερό

2 κουταλιές σούπας ζάχαρη

ξύσμα από δύο πορτοκάλια βιολογικά ακέρωτα

20 γρ. μαχλέπι

1,5 γρ. μαστίχα ( δάκρυα )

10 γρ. κακουλέ

150 γρ. μέλι

150 γρ. βούτυρο γάλακτος αγελάδας

1 πρέζα αλάτι

2 αυγά

2 κρόκους αυγών (για το άλειμμα )

20 γρ. αμύγδαλο φιλέ ή σουσάμι για επικάλυψη.


Παρασκευή :

Σε βαθύ μπολ ρίχνουμε 2 γεμάτες κουταλιές αλεύρι τρίβουμε την φρέσκια μαγιά προσθέτουμε το νερό χλιαρό ανακατεύουμε καλά, αφήνουμε το μείγμα σε ζεστό μέρος για μισή ώρα να ενεργοποιηθεί η μαγιά και να φουσκώσει. Παράλληλα χτυπάμε στο γουδί  ή μπλεντεράκι την ζάχαρη με το ξύσμα πορτοκαλιού, τις βανίλιες, το μαχλέπι, το κακουλέ, την μαστίχα και το αλάτι να γίνουν σκόνη. Σε ένα τηγανάκι λιώνουμε τα 100 γρ. βούτυρο, προσθέτουμε τα τριμμένα αρωματικά μπαχαρικά και το μέλι. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε τα αυγά συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, ρίχνουμε στο μπολ με το μείγμα της μαγιάς, προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι σιγά- σιγά και ανακατεύουμε αναδιπλώνουμε μέχρι να πετύχουμε μια εύπλαστη ζύμη που να ξεκολλά από τα τοιχώματα του μπολ. Προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε κομματάκια αναδιπλώνουμε μέχρι να απορροφηθεί σκεπάζουμε με πετσέτα ή διαφάνεια και αφήνουμε να φουσκώσουν περίπου 3 ώρες. Χωρίζουμε την ζύμη σε τρεις μπάλες ιδίου μεγέθους πλάθουμε μπαστουνάκια και πλέκουμε πλεξίδες ξεκινώντας από την μέση. Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και αφήνουμε να φουσκώσουν αλλά 30 λεπτά. Αλείφουμε τα τσουρέκια με τους κρόκους, πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ η σουσάμι και ψήνουμε στους 170 βαθμούς C για περίπου 40 λεπτά.

Απολαύστε τα !

Αλίντα Κανάκη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου