Υλικά :
κοτόπουλο (500 g κατά προτίμηση στήθος),
3 – 4 μέτριες πατάτες κομμένες κυδωνάτες
4 τεμαχισμένες μελιτζάνες
7- 8 πράσινες πιπεριές κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
2 κρεμμύδια μεσαίου μεγέθους τεμαχισμένα
3 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες
σάλτσα ντομάτας (1 κουτάλι γλυκ.)
½ ποτήρι ελαιόλαδο
αλάτι – πιπέρι - κουρκουμά - μίγμα για κοτόπουλο - μουστάρδα σκόνη-κόκκινο πιπέρι καγιέν - μίγμα λαχανικών αραιωμένο σε ζεστό νερό.
3 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες
σάλτσα ντομάτας (1 κουτάλι γλυκ.)
½ ποτήρι ελαιόλαδο
αλάτι – πιπέρι - κουρκουμά - μίγμα για κοτόπουλο - μουστάρδα σκόνη-κόκκινο πιπέρι καγιέν - μίγμα λαχανικών αραιωμένο σε ζεστό νερό.
Εκτέλεση :
Σοτάρουμε τα
κρεμμύδια στο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε το κοτόπουλο κομμένο σε
φέτες. Ροδίζουμε ελαφρά, προσθέτουμε τις πατάτες, τις μελιτζάνες, τις πιπεριές και
συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Ρίχνουμε τις ντομάτες τεμαχισμένες και την πάστα
ντομάτας αραιωμένη σε λίγο νεράκι, τα μπαχαρικά και το αλάτι. Περιμένουμε να καραμελώσει η σάλτσα ανακατεύοντας συχνά,
σβήνουμε την φωτιά. Γυρίζουμε σε πυρέξ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σους
200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Μπορούμε να προσθέσουμε φέτα τυρί ή σκληρό
τυρί της αρεσκείας μας.
Σερβίρουμε
με ψιλοκομμένο μαιδανό ή άνηθο προαιρετικά.
Καλή
όρεξη !
Αλίντα Κανάκη
Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ