Με την απόλυτη σαλάτα του καίσαρα ή αλλιώς Caesar salad,
σε σουβλάκι θα καταπλήξετε και θα εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας !
Υλικά
:
100 γρ. ψωμί του τοστ σε κύβους
1 σκελίδα σκόρδο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κλωναράκια άνηθο
200 γρ φιλέτο στήθος κοτόπουλου βραστό
30 γρ τυρί παρμεζάνα
150 γρ μαρούλι ρομά
100 γρ ντοματίνια
αλάτι πιπέρι
Για το ντρέσινγκ.
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
70 γρ μαγιονέζα
70 γρ γιαούρτι στραγγιστό
5 - 7 κόκκους κάπαρη
10 γρ μουστάρδα
10 γρ παρμεζάνα
20 γρ αντζούγιες
Εκτέλεση
:
Τρίβουμε με το σκόρδο το ψωμί, το ραντίζουμε με ελαιόλαδο
και σοτάρουμε σε στεγνό προθερμασμένο τηγάνι για ένα λεπτό από κάθε πλευρά. Πασπαλίζουμε
με ψιλοκομμένο άνηθο. Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλου σε κύβους 1,5x1,5 εκ. τα φύλλα
μαρουλιού σε μακριές λωρίδες, τρίβουμε την παρμεζάνα. Χτυπάμε στο μπλέντερ τα
υλικά για το ντρέσινγκ. Περνάμε σε ξυλάκια για σουβλάκια, εναλλάξ, ντοματίνια, μαρούλι,
κύβους κοτόπουλου και το φρυγανισμένο ψωμί. Απλώνουμε τα σουβλάκια σε πιατέλα
προσθέτουμε αλάτι πιπέρι, περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και εξτρά τριμμένη
παρμεζάνα .
Αλίντα
Κανάκη