Υλικά :
1 κιλό αρνί σε κύβους για σουβλάκια (μπούτι)
1 κ.γλ. θυμάρι
½ κ.γλ. δενδρολίβανο
½ κ.γλ. ρίγανη
½ κ.γλ. κόλιαντρο
1 πρέζα πιπέρι καγιέν
1 κομμάτι λίπος αρνίσιο ή ουρά κομμένο σε κύβους
2 κρεμμύδια
κομμένα σε χοντρές ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο
πολτοποιημένο
2 πιπεριές κομμένες σε χοντρές ροδέλες
1 κ.γλ. κοφτό πελτέ ντομάτας
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 ντομάτες
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόβουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε ροδέλες. Πολτοποιούμε το
σκόρδο. Τρίβουμε τη ντομάτα και τοποθετούμε σε ένα βαθύ μπολ, προσθέτουμε
το ελαιόλαδο, το τοματοπολτέ , το
θυμάρι, το δεντρολίβανο την ρίγανη, το κόλιαντρο, το πιπέρι καγιέν, το αλάτι
και το πιπέρι. Ανακατεύουμε το κρέας πολύ καλά και αφήνουμε στη μαρινάδα για
περίπου 6 ώρες ανακατεύοντας τακτικά.. Στη συνέχεια περνάμε το αρνί σε βρεγμένα
ξυλάκια για σουβλάκι ή μεταλλικά, βάζοντας ενδιάμεσα στους κύβους του κρέατος
ένα κομμάτι λίπος αρνίσιο, ένα κομμάτι πιπεριάς κι ένα κομμάτι κρεμμύδι. Τα
τοποθετούμε στη σχάρα και αλείφουμε με τη μαρινάδα. Ανάβουμε το γκριλ ή
ετοιμάζουμε τα κάρβουνα. Ψήνουμε τα σουβλάκια σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Γυρίζουμε
τα σουβλάκια συχνά, αλείφουμε με τη
μαρινάδα ή με λίγο λάδι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 - 40 λεπτά. Σερβίρονται
ζεστά με πράσινη σαλάτα, ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο κόλιαντρο, τηγανιτές
πατάτες ή πίτες για σουβλάκια.
Απολαύστε τα !
Αλίντα Κανάκη