Εύκολη και γρήγορη συνταγή από την Αλίντα Κανάκη για να φτιάξετε τα πιο νόστιμα, αφράτα και
τραγανά τυροπιτάκια κουρού !
Υλικά:
1 κεσεδάκι γιαούρτι παραδοσιακό
1 κεσεδάκι βούτυρο βιτάμ
500 γρ.φαρίνα αλεύρι
200 γρ.τυρί φέτα
100 γρ.ανθότυρο
2 πρέζες πιπέρι
1 πρέζα θυμάρι προαιρετικά
1κ.γλ.βούτυρο με κρόκο αυγού για το άλειμμα
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μια λεκάνη το γιαούρτι, το βούτυρο και τη φαρίνα, ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ζύμη. Την αφήνουμε για 40′ να ξεκουραστεί. Θρυμματίζουμε τη φέτα ανακατεύουμε με το ανθότυρο και προσθέτουμε το θυμάρι και το πιπέρι. Βουτυρώνουμε ένα ταψί, ανοίγουμε φύλλα κόβουμε στρόγγυλα κομμάτια με ένα ποτήρι η κούπ –πάτ για τυροπιτάκια τα γεμίζουμε με το υλικό τυριών και τα κλείνουμε. Αλείφουμε με κρόκο αυγού ανακατεμένο με το βούτυρο, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς για 1′ και ψήνουμε για 20′-25′.
Καλή όρεξη
!!!!!
Αλίντα Κανάκη