500 gr κοτόπουλο βρασμένο, κατά προτίμηση στήθος
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζωμό κοτόπουλου, ζεστό
1 φλιτζάνι γάλα του τσαγιού, ζεστό
1/4 φλιτζανιού του τσαγιού αμύγδαλα, λευκά, κομμένα σε λεπτές φλίδες
1 κρόκο αυγού
1/5 φλιτζανιού του τσαγιού καλό λευκό κρασί
1 κουτάλι της σούπας χυμός λεμονιού
150 gr κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Αφού
βράσουμε το στήθος του κοτόπουλου το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Σε ένα
κατσαρολάκι καίμε το βούτυρο με το αλεύρι για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε
το ζεστό γάλα και τον ζωμό της κότας, ανακατεύοντας πολύ καλά και μέχρι να
ομογενοποιηθούν σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, τα αμύγδαλα, το
αλάτι και το πιπέρι, καθώς και άλλα 2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου.
Σε
ένα μικρό μπολ χτυπάμε τον κρόκο του αυγού με το κρασί και τον χυμό του
λεμονιού. Προσθέτουμε λίγο-λίγο από το μείγμα του μπολ στην κατσαρόλα ανακατεύοντας
και το αφήνουμε να πάρει την τελική φράση. Στο τέλος προσθέτουμε και την
κρέμα γάλακτος και το κατεβάζουμε από την φωτιά.
Είναι
μια υπέροχη πολίτικη σούπα, εξαιρετικά γευστική και δυναμωτική !
Καλή
όρεξη !!!!!
Αλίντα
Κανάκη
Τα
κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160]
Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου,
με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή
άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου