Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022

Κοτόσουπα βελουτέ με λαχανικά και κρέμα γάλακτος ΙΙ Από την Αλίντα Κανάκη


Μια ιδιαίτερη συνταγή για πεντανόστιμη δυναμωτική κοτόσουπα για τις κρύες νύχτες του χειμώνα !

2 στήθη κοτόπουλου σε κομμάτια

1 πράσο ψιλοκομμένο

2  μέτριες πατάτες σε κύβους

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 καρότα κομμένα σε ροδέλες

1-2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα

1-2 κολοκυθάκια ψιλοκομμένα

1 κρέμα γάλακτος σμετάνα

1 κύβο βοδινό ή λαχανικών

4-5 κουταλιές κορν φλάουρ

2 κρόκους αυγών

χυμό 1 λεμονιού                                        

1 πρέζα τριμμένο τζίντζερ

άνηθο η κόλιαντρο ψιλοκομμένο

ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

κουρκουμά

 


Εκτέλεση:

Σε βαθιά κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κοτόπουλο,βράζουμε για περίπου 20-30’ προσθέτουμε τα λαχανικά, τον κύβο το τζίντερ και τον κουρκουμά. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν,ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με τους κρόκους, προσθέτουμε το κόρν φλάουρ το χυμό λεμονιού και 5 – 6  κουταλιές ζωμό από το φαγητό. Προσθέτουμε στη σούπα σιγά σιγά, ανακατεύουμε και σβήνουμε τη φωτιά. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ψιλοκομμένο άνηθο η φρέσκο κόλιαντρο.

Αλίντα Κανάκη

 

 

 

 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου