Ένα πολύ εύκολο πρωτότυπο και αφράτο υγρό κέικ με
ινδοκάρυδο που θα λατρέψετε !
Υλικά
3 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι λάδι φυτικό
1 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι καρύδα
1 βανίλια
2 φλιτζάνια αλεύρι
1 μπέικιν πάουντερ
Για
το σιρόπι
1 ποτήρι νερό
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Για
την επικάλυψη
1,5 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι καρύδα
Παρασκευή :
Σε μικρό σκεύος ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι. Αναμιγνύουμε
το νερό με την ζάχαρη βράζουμε 10 λεπτά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Σε
βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη έως ότου το μείγμα να γίνει κρεμώδης. Προσθέτουμε το λάδι και το
γάλα .Ανακατεύουμε απαλά και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι, την καρύδα και τέλος
την βανίλια και το μπέικιν πάουντερ. Στρώνουμε το μείγμα λαδωμένο ταψί, και
ψήνουμε για 40 λεπτά στους 170 βαθμούς. Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε σε
θερμοκρασία δωματίου 15 λεπτά, τρυπάμε με οδοντογλυφίδα καλά όλο το κέικ,
ρίχνουμε το σιρόπι και στην συνέχεια το κρύο γάλα. Περιμένουμε να απορροφήσει
καλά το γάλα, πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο και σερβίρουμε.
Καλή
όρεξη !
Αλίντα
Κανάκη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου