Υλικά
:
2 μεγάλα λαβράκια
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2-3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
2 λεμόνια
2 κομμάτια λαδόκολλα
2 κομμάτια αλουμινόχαρτο
Λαδολέμονο
μουστάρδας :
1 λεμόνι
2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
2-3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
ξύσμα λεμονιού
αλάτι
πιπέρι
ξερό θυμάρι (προαιρετικά )
Εκτέλεση
:
Πλένουμε τα λαβράκια και τα βάζουμε σε σουρωτήρι να
στραγγίσουν πολύ καλά. Χαράσσουμε μερικές τομές με ένα μαχαίρι, ώστε να ψηθούν
καλά στο εσωτερικό τους. Απλώνουμε σε ταψί 2 λαδόκολλες για να καλύψουν ολόκληρο
το ταψί και τοποθετούμε τα ψάρια πάνω του. Βάζουμε τα κλωνάρια με το θυμάρι και τις φέτες λεμονιού γύρω από το
ψάρι.
Σε ξεχωριστό μπολ, ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό από
1 λεμόνι, αλάτι, πιπέρι ξύσμα λεμονιού. Περιχύνουμε με το μείγμα πάνω από τα
ψάρια και εσωτερικά στην κοιλιά τους.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για
περίπου 25-30 λεπτά και σερβίρουμε με σαλάτα της αρεσκείας μας φέτες λεμονιού, ψιλοκομμένο μαϊντανό και
έξτρα λαδολέμονο μουστάρδας με ξερό θυμάρι ή ρίγανη .
Παραλλαγή
: Προσθέτουμε
στο ταψί με τα ψάρια 2 σκελίδες σκόρδο και 2 φύλλα δάφνης για έντονη και πιο
δυνατή γεύση.
Αλίντα Κανάκη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου