Η
πιο αρωματική και πεντανόστιμη μαρμελάδα με φρέσκα βερίκοκα αποτελεί ένα από τα
πιο αγαπημένα ελαφριά γλυκά μικρών και μεγάλων !
Υλικά
:
1500 γρ. (χωρίς κουκούτσια) βερίκοκα
800 γρ. ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού βανίλια ή αρμπαρόριζα
1 λεμόνι
Εκτέλεση :
Κόβουμε τα βερίκοκα στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Σε βαθιά κατσαρόλα βάζουμε τα βερίκοκα, με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να σιγοβράσουν για περίπου μία ώρα.
Ανακατεύουμε ανά διαστήματα με ξύλινη κουτάλα και σπάμε τα
βερίκοκα μέχρι να μαλακώσουν να μειωθούν τα υγρά της κατσαρόλας να πάρουν την
υφή μαρμελάδας και να πυκνώσει το σιρόπι. Στο τελευταίο βράσιμο προσθέτουμε την
βανίλια ή την αρμπαρόριζα και τον χυμό λεμονιού, αφήνουμε να βράσει για ακόμα 5
λεπτά, αποσύρουμε από την εστία και γεμίζουμε
αποστειρωμένα βάζα με την ζεστό μείγμα που τα αναποδογυρίζουμε μέχρι να
κρυώσει τελείως η μαρμελάδα.
Καλή όρεξη !
Αλίντα
Κανάκη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου