Το Αυγολέμονο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να πήξει
σούπες και να δώσει επιπλέον έξτρα γεύση. Το σωστό αυγολέμονο που πετυχαίνει
πάντα γίνεται μόνο με τους κρόκους και χυμό λεμονιού ανακατεμένα με ζωμό, ζεσταμένα
μέχρι να πήξουν όχι με ολόκληρο αυγό. Η παρακάτω απλή μέθοδος παρασκευής εγγυάται
πως δεν θα «κόψει το αυγολέμονο» και θα
έχουμε κομματάκια αυγού να επιπλέουν μέσα στο φαγητό. Η προσθήκη αυγολέμονου
ολοκληρώνει τις σούπες και χαρίζει βελούδινη υφή, υπέροχο χρώμα, γεύση και
εμφάνιση !
Για το αυγολέμονο:
2 κρόκους αυγών
2 λεμόνια
ξύσμα λεμονιού
1 κουταλιά ελαιόλαδο
αλάτι - πιπέρι προαιρετικά.
Αν θέλουμε, την ώρα που κτυπάμε τα αυγά μπορούμε να
προσθέσουμε 1 κουταλιά κορν φλάουρ.
Παρασκευή για το αυγολέμονο
Σε ένα βαθύ μπολ τρίβουμε το
ξύσμα και τον χυμό από τα λεμόνια, τους κρόκους των αυγών, αλάτι, πιπέρι,
ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα χειρός. Προσθέτουμε αργά 2-3
κουτάλες ζωμό από τη σούπα ανακατεύοντας συνέχεια για να ενσωματωθεί το αυγό
σιγά σιγά με την θερμοκρασία της σούπας. Μεταφέρουμε το αυγολέμονο από το μπολ
στην κατσαρόλα αργά, ανακατεύουμε απαλά συνεχώς, αφαιρούμε την κατσαρόλα από την
εστία και σερβίρουμε.
Αλίντα Κανάκη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου